Vybíráme šatní skříň

Už jste si někdy kupovali novou šatní skříň? Na trhu existuje spousta druhů a není zrovna jednoduché se v nich orientovat. Poradíme Vám, jak si vybrat tu nejlepší šatní skříň, která bude splňovat všechny Vaše požadavky.

Šatní skříň

Velikost šatní skříně

Sortiment skříní je velmi široký a rozhodně si vybere i náročnější zákazník. Při výběru myslíme především na praktičnost šatní skříně. Měla by být dostatečně prostorná, být vyrobena z pevného a kvalitního materiálu a měla by splňovat naše individuální požadavky, jako je například počet a typ dvířek, rozvržení úložného prostoru, apod.

Do prostornějšího pokoje můžeme zvolit větší šatní skříň, do menšího prostoru samozřejmě volíme skříň menší. Jestliže máme k dispozici opravdu velký prostor, lze jej využít pro skříň atypického tvaru. Atypické skříně si můžete sami navrhnout a nechat si je zhotovit specializovanou firmou. V tomto případě ovšem počítejte s vyššími pořizovacími náklady.

Další možností jsou skříně vestavné, které se dají zabudovat v bytě či domě tak, aby nezabraly mnoho místa a přitom poskytovaly maximální užitný prostor.

Tip:

  • Úložná hloubka šatní skříně má být alespoň 50 centimetrů, aby věci zavěšené na ramínku měly dostatečný prostor.
  • Výsuvné plné zásuvky s čelem by měly být umístěny do výšky maximálně 125 centimetrů od podlahy. V opačném případě by do nich nebylo vidět.

Nejoblíbenějším materiálem je dřevo

Nejčastějším a nejoblíbenějším materiálem je samozřejmě dřevo (v případě levnějších skříní se nejčastěji setkáme s dřevotřískou a nebo laminem). Setkat se můžeme také se šatními skříněmi, které kombinují dřevo s ostatními materiály, jako je například plast, sklo a nebo kov. Pokud chcete obytný prostor v domě či bytě opticky zvětšit, doporučujeme vybrat si skříně, které mají místo dveří zrcadla. Při výběru šatní skříně pečlivě zvažte i její barevné provedení. Barva by měla ladit s okolním nábytkem.

Typy dveří u šatních skříní - výhody a nevýhody

Otočné dveře

  • klasické uspořádání dveří
  • přístup do celého prostoru skříně

Skládací dveře

  • po složení dveří ke straně skříň umožňuje přístup do celého prostoru najednou
  • menší nárok na prostor před skříní, než při použití klasických otočných dveří
  • využití zejména do úzkých a malých prostorů

Posuvné dveře

  • velmi lehký chod dveří
  • odolné proti znečištění kolejnic
  • minimalizují nároky na prostor před skříní
  • zabezpečení proti vyskočení dveří z kolejnice

Cena šatních skříní

Cena sériově vyráběných šatních skříní se obvykle pohybuje v rozmezí od 3.000 do 20.000 korun. Cena je závislá na použitém materiálu, velikosti a také výrobci.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies