Voňavá zahrádka po celé léto

Vášniví zahrádkáři milují voňavou a pestrobarevnou zahrádku po celé léto. Je to pro ně odměna za nelehkou práci a péči, kterou zahradě věnovali. V dnešním článku vám poradíme, jak si zachovat voňavou zahrádku po celé léto.

Květiny

Voňavé květiny – které hrají prim?

Voňavé květiny jsou pastvou nejen pro nos, ale často také pro oči. Pěstování okrasných květin, které jsou barevné, krásné a navíc vydávají nádhernou vůni, se může mnohdy zdát jako nadlidský úkol.

Pokud nejste zrovna zkušený zahrádkář, a přesto toužíte po podobné zahrádce, poradíme vám pár triků, které se zaručeně podaří!

Zvolte růže – jsou nenáročné, krásné a voňavé

Jaká by to byla okrasná zahrádka, kdyby nebyla poseta pestrobarevnými růžemi? Růže patří mezi nejoblíbenější květiny na světě, a všichni dobře víme proč. Jejich kouzlo spočívá nejen v nádherném vzhledu, ale především libé a omamné vůni, které se nemůže vyrovnat snad žádná jiná květina.

 

Růže se pěstují poměrně snadno a nepotřebují ani nijak zvláštní péči, pokud jsou zdravé a dobře prospívají. Navíc, záhony růží vám vydrží po mnoho let a je jen na vás, jakými barvami těchto krásných květin si zahrádku vyzdobíte. Zkrátka a dobře řečeno, růže prostě patří do každé moderní a útulné zahrádky.

Pohrajte si s barvami – moderní zahrada

Zatímco růže se postarají o provonění zahrádky, další okrasné květiny jí celkově přidají na kráse. Jestliže doposud nemáte žádné zkušenosti s pěstováním okrasných květin, nezbývá vám nic jiného, než se pustit do pěstování méně náročných rostlin, nebo si rozšířit své zahrádkářské znalosti.

Pamatujte, že nic nepokazíte nenáročnými rostlinami, kterými jsou například pomněnky či fialky. Vaše zahrádka bude rájem pro každého milovníka příjemných vůní a zároveň bude zářit širokou paletou barev.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies