Velikonoční výzdoba oken a zahrady

Do Velikonoc již mnoho času nezbývá a chceme-li vytvořit pro svou rodinu a přátele působivou jarní atmosféru, je nejvyšší čas začít s výzdobou. Nechte se inspirovat našimi tipy na originální velikonoční výzdobu oken i zahrady.

Velikonoční výzdoba

Výzdoba oken pomocí barev na sklo

Krásnou výzdobu oken můžeme vytvořit s pomocí barev na sklo. Jaké velikonoční motivy zvolíme, je pouze na nás. Je vhodné použít takové barvy na sklo, které lze jednoduše z okenní tabule sloupnout, než takové, které drží napevno. Takové barvy by se z okna po Velikonocích jen velmi těžko sundávaly.

Velikonoční rozkvetlé truhlíky

K výrobě budeme potřebovat větvičky dle vlastního výběru (vhodný je zimostráz, mahónie a nebo březové proutí), truhlíky, zeminu, sušené nebo umělé květiny (například narcisy, tulipány, apod.), velikonoční ozdoby dle vlastního výběru (kuřátka, zajíčci, kraslice) a látkové stuhy.

Do truhlíku nasypeme do ¾ jeho objemu zeminu. Ta bude sloužit nejen jako plocha, do které budeme následně zapichovat větvičky a dekorace, ale také jako závaží - truhlík bude dostatečně těžký a neměl by spadnout z parapetu. Poté můžeme začít do zeminy vpichovat různé větvičky a dekorace. Pokud budeme do velikonočního truhlíku přidávat sušené květiny, je vhodné je předem postříkat bezbarvým lakem - květiny si zachovají déle svou barvu. Nakonec dozdobíme látkovými stuhami, ze kterých vyrobíme mašle.

Velikonoční věnec

Věnec je oblíbenou velikonoční dekorací, kterou se zdobí nejen vstupní dveře, ale také okna. Věnec se vyrábí podobným způsobem jako adventní, jen místo větviček jehličnanů se použijí větvičky listnatých stromů (například bříza, zimostráz, apod.). Jeho výroba není složitá a zvládne ji každý. 

Velikonoční výzdoba zahrady

Velmi pěkně vypadají sesazované mísy z cibulovin a nebo hlíznatých rostlin, které kvetou v období Velikonoc. Vhodné jsou tulipány, ladoňky (Scillia), puškinie, narcisy, modřence, bledule, mečíky, hlíznaté kakosty, křivatce, řebčíky a nebo bramboříky. Při výběru vhodných rostlin bereme v potaz, jak rychle námi zvolené rostliny rostou, jejich výšku a šířku, nároky na pěstební substrát, hnojení, světlo, teplo a citlivost na přesazování. Sesazovanou mísu můžeme dozdobit velikonočními motivy.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies