Velikonoční výzdoba bytu – jak na to?

Do Velikonoc už mnoho času nezbývá a chceme-li doma vytvořit působivou jarní atmosféru, je nejvyšší čas začít s výzdobou. Důležitější než finance jsou v tomto případě dobré nápady a fantazie. Ostatně, přesvědčte se sami.

Zahrada, tráva

Udělej si sám

Chceme-li být ve výzdobě originální a máme-li dostatek času, nebudeme spoléhat na nabídku obchodů, ale vyrobíme velikonoční dekorace sami. Vítanými pomocníky budou určitě i děti. Ty navíc velikonoční ozdoby tvoří ve školkách i školách, takže jejich výtvory stačí jen naaranžovat na vhodném místě.

Inspirace k velikonoční výzdobě

Základem jsou zdobená vajíčka. Nejméně pracnou variantou je zdobení koupenými motivy nebo barvení v koupených barvách, ale fantazii se meze nekladou. Vyfouklá zdobená vajíčka zavěšená na stužce nebo vytvarovaná do věnce dodají velikonoční náladu doslova každému koutu. Vajíčka se budou hezky vyjímat i v květináči s hebkou zelenou trávou. Tu zasejeme nejlépe čtrnáct, nejpozději ale 10 dnů před Velikonocemi.

Velikonočními motivy lze ozdobit i okna, třeba barvami na sklo nebo vystřihovacími motivy. Nešetříme ani prvními jarními květinami. Vhodné jsou třeba narcisy, které po odkvětu můžeme přesadit do zahrádky. Květináče volíme ve veselých jarních barvách – žluté, oranžové, světle zelené. Ve větším květináči nebo košíku můžeme naaranžovat i velikonoční zátiší. Stačí k tomu vhodné rostliny, vajíčka, stužky, porcelánové nebo papírové figurky slepiček nebo kuřátek, zajíčků, beránků.

V květinářstvích se dá sehnat základ na vytvoření věnců nebo k jeho výrobě můžeme použít ohebné drobné proutky z modřínu, vrby nebo různých okrasných keřů, jejichž jemné větvičky zajímavě vypadají a dají se tvarovat. Ty svážeme jemným drátkem a pak už stačí věnec ozdobit barevnými vajíčky, mašlemi a popř. i prvními jarními květinami. Celkovou velikonoční atmosféru dotvoří ubrusy a prostírání s velikonočními motivy.

Nezapomeňte na exteriér

Ještě svátečněji a jarněji se budeme cítit, ozdobíme-li velikonočními dekoracemi i prostor před domem nebo bytem. Stačí jen mísa s naaranžovanými jarními květy a dekoracemi v podobě kuřátek nebo zajíčků, závěsné řetězy nebo zapichovací dekorace s velikonočními a jarními motivy, pár ozdob na keři před vchodem apod.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies