Velikonoční vejce s pestrou náplní - potřebné ingredience
- 8 natvrdo uvařených vajec
- 1 papriku kapii (může být i zavařená)
- 10 gramů másla
- 50 gramů sterilované kukuřice
- 50 gramů sterilovaného hrášku
- 2 polévkové lžíce strouhaného sýra (eidam, parmazán)
- sůl
- pepř
Postup přípravy velikonočních vajec s pestrou náplní
Vejce uvařená natvrdo vychladíme a oloupeme. Opatrně z nich vydlabeme žloutky. Poté čerstvou kapii omyjeme, zbavíme semen a nakrájíme na malé kostičky. Máslo rozehřejeme v malém hrnečku a kostičky papriky na něm podusíme, postupně přidáváme kukuřici a hrášek. Směs podle chuti přisolíme a opepříme. Směsí naplníme vejce. Nakonec posypeme nastrouhaným sýrem.
Diskuze