Velikonoční kuřátka - co budeme potřebovat k přípravě
- 250 mililitrů vody
- 50 gramů rostlinného másla
- 1 vanilkový cukr
- 150 gramů polohrubé mouky
- 4 vejce
- 300 mililitrů šlehačky
- 30 gramů cukru
- práškový cukr na posypání
- slunečnicová semínka (na zobáčky kuřátek)
Příprava velikonočních kuřátek
Vodu, rostlinné máslo a vanilkový cukr uvedeme do varu, najednou přisypeme mouku a umícháme na tuhou hmotu. Postupně vmícháme vejce. Na plechu vyloženém pečícím papírem pomicí zdobičky modelujeme kuřátka. Pečeme v horké troubě přibližně 30 minut. Po upečení kuřátka ihned nůžkami rozstřihneme, větší vzduchové bubliny zatlačíne a necháme vychladnout. Krátce před podáváním plníme šlehačkou ušlehanou s cukrem. Semínka zastrčíme do hlaviček jako zobáčky a pocukrujeme.
Diskuze