Abychom vám mohli poskytovat služby sociálních sítí, používáme na tomto webu soubory cookie. Soubory cookie slouží k osobnímu přizpůsobení obsahu, poskytování reklam na míru. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookie.

Velikonoční jidáše

Jidáše jsou velmi oblíbené velikonoční pečivo, které je známo již po několik staletí. Velikonoční jidáše se tradičně podávají čerstvé a ještě lépe s medem. Recept v článku...

Velikonoční jidáš

Velikonoční jidáše - potřebné ingredience

  • 500 g polohrubé mouky
  • 100 g másla
  • 1/4 litru mléka
  • 50 droždí
  • 100 g moučkového cukru
  • 1 vanilkový cukr
  • 2 žloutky
  • strouhaná citrónová kůra
  • trocha soli
  • 50 g sekaných loupaných mandlí na posypání
  • 1 bílek na potření těsta

Jidáše - postup přípravy

Droždí promícháme se lžící cukru, přidáme trochu mléka a mouky. Kvásek necháme vzejít na teplém místě. Do mísy dáme ostatní přísady, přidáme vzešlý kvásek a vypracujeme pružné těsto. Posypeme moukou, přikryjeme utěrkou a dáme na teplé místo kynout, až těsto zdvojnásobí svůj objem. Vykynuté těsto rozválíme na vále posypaném moukou a skleničkou vypichujeme kolečka. Přendáme na plech, ještě chvíli necháme kynout. Rádýlkem uděláme rýhy, potřeme rozšlehaným bílkem s troškou mléka a posypeme mandlemi. (pokud nemáte rádi mandle, stačí jidáše po upečení obalit v moučkovém cukru). V předehřáté troubě upečeme velikonoční jidáše dorůžova. Jidáše se tradičně podávají čerstvé a s medem.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2017 eMagazíny.CZ s.r.o.