Velikonoční dekorace 2011 – 1.díl

Nechte se inspirovat našimi tipy na jednoduché velikonoční dekorace. V dnešním článku Vám poradíme, jak si vyrobit věnec z vajíček a nebo dárkovou taštičku z filcu pro malé koledníky.

Velikonoční dekorace

Velikonoční věnec z vajíček

K výrobě této netradiční a přitom jednoduché dekorace budeme potřebovat vyfouknuté vajíčka, barvy na vejce, bezbarvý lak, slaměný základ věnce (dá se zakoupit v každém větším zahradnictví a nebo si jej můžeme jednoduše udělat z drátku a slámy), slámu a lepící pistoli.

Vyfouknutá vejce obarvíme podle návodu uvedeného na obalu barev určených pro tento účel. Barvu necháme na vejcích zaschnout. Po zaschnutí vejce přestříkneme bezbarvým lakem, aby nám barva zaschla a aby se nám při další práci s obarvenými vejci nešpinili od barvy ruce. Na slaměný základ věnce poté začneme přilepovat vejce pomocí lepící pistole. Dozdobíme pomocí slámy, případně hrubších látkových stužek. Pokud budeme chtít velikonoční věnec zavěsit na dveře, umístíme na něj ze zadní části provázek nebo drátek.

Dárková taška s motivem kuřátka

Připravíme si filc v různých barvách (dá se zakoupit v obchodech s potřebami pro výtvarné techniky a nebo na internetu), nůžky, kousek vlny (případně bavlnky), jehlu, nit a lepidlo.

Z filcu si vystřihneme dva stejně velké obdelníky a sešijeme je k sobě ze tří stran - cca jeden centimetr od okraje. Okraj můžeme dozdobit podobným způsobem, jako na obrázku (ozubeného okraje lze docílit ručně a nebo také pomocí speciálních nůžek). Na vrchní (nesešitou) část našijeme dva stejně velké a široké pruhy, které budou sloužit jako uši tašky.

Na přední část tašky nalepíme tělo kuřátka, které si vystřihneme z filcu. Poté vystřihneme další části kuřátka - tedy oči, zobáček, tváře, křídla a nohy. Přilepíme na příslušné místo a necháme zaschnout. Nakonec kuřátku přilepíme vlasy, které vytvoříme z vlny a nebo bavlnek. Do takto vyrobené tašky můžeme následně malým koledníkům vložit výslužku. Uvidíte, že budou mít radost nejen ze sladkostí, které jsou uvnitř, ale také z taštičky samotné.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies