Velikonoce 2009 – dekorace pro dům i zahradu

Velikonoce se pomalu blíží. Nechte se inspirovat našimi tipy na originální velikonoční dekorace pro dům i zahradu.

Velikonoce

Velikonoční věnec

Slaměný věnec dle vlastního výběru (nebo slámu a vazačský srátek), nůžky, lepidlo, vyfouklá vajíčka, barvičky, štětec, stuhy.

Pokud máte doma usušená stébla slámy, můžete si z nich vytvořit základ slaměného věnečku. Stébla slámy nejprve dejte na chvíli změknout do mikrotenového sáčku do vodní lázně. Poté je nechte chvíli okapat a můžete začít s vázáním.

Stiskněte hrst stébel pevně k sobě, omotejte dostatečně nití a postupně přikládejte další a další svazky (nejlepší je vytvořit tenký věnec požadované velikosti a pak na něj postupně přikládat další vrstvy). Na horní vrstvu si nechte co nejdelší a nejhezčí stébla slámy. Přečnívající stébla odstřihněte.

Věneček dozdobte různými druhy mašlí, nabarvenými vajíčky, kuřátky, zajíčky a nebo jinými motivy, které k Velikonocům patří.

Veselá velikonoční výzdoba oken – truhlíky

Větvičky (dle vlastního výběru, ideální jsou rozkvetlé), sušené květiny, truhlíky, velikonoční ozdoby dle vlastního výběru (kuřátka, zajíčci, kraslice), stuhy

Do truhlíku nejprve nasypte zeminu, aby byl truhlík dostatečně těžký a nespadl z venkovního parapetu. Poté můžete začít do zeminy vpichovat různé větvičky. Velmi pěkně vypadá kombinace smrkových, zimostrázových a mahóniových větviček.

Jakmile máte „zelený“ základ hotový, můžete začít se zdobením. Pokud budete do velikonočního truhlíku přidávat sušené květiny, je vhodné předem postříkat bezbarvým lakem (květiny si zachovají déle svoji barvu).

Truhlíky doplňte velikonočními dekoracemi a místy ozdobte stuhami.

Dřevěné velikonoční kolíčky

Dřevěné kolíčky, temperové barvy, štětec, tužka, nůžky, papír – ideální je pevnější papír, lepidlo, bezbarvý lak

Nejprve si na pevnější papír tužkou předmalujte velikonoční vzor, který budete chtít následně umístit na dřevěný kolíček. Vzor vybarvěte s pomocí temperových barev. Jakmile vzor zaschne, nůžkami jej vystřihněte a přilepte ke kolíčku lepidlem. Obrázek na kolíčku pro jistotu přestříkejte bezbarvým lakem, aby se motiv nerozmazal.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies