Věděli jste, že existuje i modré víno?

Řadíte se mezi milovníky vína? A nebojíte se experimentovat? Tak to jste si jistě nenechali ujít novinku jedné španělské firmy, která na trh uvedla modré víno.

Věděli jste, že existuje i modré víno?

 

Jednoduše se rozhodli vyrobit něco originálního, hravého a prostě něco, co zaujme na první pohled. Takže už si nemusíte vybírat jen bílé, růžové či červené. Toto průzračně modré víno rozhodně stojí za ochutnání. Určitě si ho také oblíbíte. A proč firma zvolila modrou barvu? Modrá představuje pohyb kupředu, nekonečno a inovaci. A to bylo přesně to, co firma chtěla tímto vínem sdělit.

 

  • Jak vlastně vzniklo?

 

Modré víno vzniklo spojením bílých a červených hroznů z vinic La Rioja v Zaragoze (Španělsko). Důvodem pro výrobu modrého vína byla mladá španělská generace. Ta prý není zvyklá pít tradiční španělská vína, tak je chtěli něčím upoutat.

 

Dlouho se snažili přijít na správnou kombinaci a tak zkoušeli a míchali, dokud nedosáhli průzračně modré barvy. Na dobarvení použili čistě přírodní barviva z hroznů - indigo a antocyanin.

 

Díky těmto barvivům má víno azurovou barvu. Obsahuje 11,5 % alkoholu a má sladkou chuť. Jelikož jsou výrobci těchto vín výhradně proti používání cukru, použili pouze nekalorické sladidlo. Jestli si jej chcete pořídit, vyjde vás jedna láhev na 250 korun.

 

  • Má modré víno úspěch? A k jakým pokrmům se hodí nejvíce?

 

Španělská firma, která toto víno vyrobila, se může prozatím těšit z úspěchu, neboť se jen za několik měsíců podařilo prodat přibližně 70 000 láhví. A to se prodávalo pouze ve Španělsku. Chtějí do budoucna rozšířit trh o další země, takže snad se brzy dočkáme i my. Firma dosáhla úspěchu i na internetu, neboť je sleduje již několik tisíc lidí a dokonce se o jejich nápoji zmínila i velká světová média.

 

I konzumace vína má svou zásadu. Záleží na druhu masa, protože k němu musíte přizpůsobit i výběr vína. Bílé víno se doporučuje k rybám, čerstvým sýrům či k drůbeži. Chuť hovězího nebo vepřového masa vynikne naopak s červeným vínem. Modré víno se prý hodí k sushi, mexickým nachos, ale také k italským špagetám carbonara.

 

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies