Abychom vám mohli poskytovat služby sociálních sítí, používáme na tomto webu soubory cookie. Soubory cookie slouží k osobnímu přizpůsobení obsahu, poskytování reklam na míru. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookie.

Vaříme v elektrickém tlakovém hrnci

Víte, jak vařit v elektrickém tlakovém hrnci? Čím se liší od nám dobře známého "papiňáku"? V dnešním článku se to dozvíte.

Elektrický tlakový hrnec

Elektrický tlakový hrnec

Chcete si pochutnat na zdravém jídle připraveném v páře, ale z klasického papiňáku máte obavy? Pořiďte si elektrický tlakový hrnec, ve kterém jídlo hravě a rychle uvaříte. Nemusíte mít strach z toho, že se Vám pokrm připálí a ani z toho, že hrnec pod vlivem naakumulované páry vybuchne. Navíc neuslyšíte ani syčení a unikající páru, které jsou pro vaření v papiňáku typické.

Výhody vaření v elektrickém tlakovém hrnci

  • Pokrm nemusíte hlídat, stačí nastavit vhodný program.
  • Provoz elektrického tlakového hrnce je bezpečný.
  • Systém snižování tlaku automaticky reguluje tlak při vaření.
  • Regulátor tlaku hlídá vnitřní tlak a podle něj termostat reguluje vytápění.
  • Samozřejmostí je bezpečnostní systém uzavírání a otevírání víka, který nedovolí, není-li víko dobře zavřené, uvnitř hrnce vytvořit tlak a ani víko otevřít, je-li v hrnci naakumulovaný tlak.
  • Tepelná pojistka přeruší přívod elektrické energie, pokud teplota v nádobě dosáhne hranice povolené hodnoty.
  • Elektrický tlakový hrnec vaří potichu.
  • Nemusíte během vaření doplňovat do hrnce vodu.
  • Pokrm je hotový mnohem dříve, než by byl v papiňáku - ušetříte až 40% času.
  • Vařit v něm můžete polévku, guláš, masové pokrmy, rizoto, brambory, luštěniny a další pokrmy.

Čím se liší elektrický tlakový hrnec od papiňáku?

Elektrický tlakový hrnec se od klasického papiňáku liší nejen svým vzhledem, ale také vnitřním prostorem. Uvnitř elektrického parního hrnce naleznete odnímatelnou nádobu (obvykle o objemu 5 litrů) opatřenou teflonovou vrstvou. Nádobu s jednotlivými ingrediencemi vložíte do vnitřního prostoru hrnce společně s ovládacím panelem, na kterém si zvolíte vhodný program. Pokrmy můžete nejen dusit, ale také v hrnci ohřívat. Hrnec zapnete do zásuvky, spustíte a můžete si v klidu číst noviny. Zvukovou signalizací upozorňující na ukončení vařícího programu Vás hrnec informuje o tom, že je pokrm hotový. Po ukončení varu se automaticky přepne na program ohřívání.

Cena elektrických tlakových hrnců

Cena za elektrický tlakový hrnec se pohybuje v rozmezí od 2 500 až 5000 Kč.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.5 Počet: 2 Nejlepší: 4 Nejhorší: 3

Diskuze

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2017 eMagazíny.CZ s.r.o.