Vaření na zahradě

K relaxaci na zahradě patří i jídlo. Příjemné posezení s rodinou či přáteli se sklenkou vína a rozmanitými pochoutkami.. Kdo by odolal?

Plátky masa na grilu

Aby byla zahradní párty na jedničku

Slunečné počasí přímo vybízí k uspořádání zahradní párty. Ačkoliv jsou nejoblíbenější zahradní akce spojené s grilováním, příjemnou párty můžete vytvořit i s pomocí chlebíčků, jednohubek a salátů.

Vybírejte vhodné jídlo...

Složení švédského stolu by mělo být rozmanité, aby si vybral opravdu každý. Při tropických teplotách přijde vhod i vychlazené ovoce, zelenina a zmrzlina. Pozvete-li i děti, nezapomeňte na sladkosti. Dbejte na zajištění dostatečného počtu míst k sezení, ale také skla, porcelánu a příborů.

..a nápoje

Nápoje by měly zahrnovat jak alkoholické, tak i nealkoholické druhy. Příjemným zpestřením mohou být i koktejly – co takhle pozvat na párty zkušeného barmana? Odtud se dostáváme k programu.

Zajistěte program

Spousta lidí se domnívá, že sejdou-li se lidé, kteří se navzájem znají, není třeba zajišťovat program. Lidé se přece povídáním zabaví sami. Chcete-li ale, aby na vaši zahradní párty přátelé ještě dlouho vzpomínali, pozvěte tentokrát i kouzelníka, orientální tanečnici nebo třeba živou kapelu. Dobrou službu vám mohou poskytnout i některé stolní hry – například Aktivity. Nebo vymyslete nějakou hru či soutěž sami. Jedná-li se o narozeninovou párty, obohaťte ji o narozeninové čepičky, balónky a konfety.

V čem grilovat

Existuje spousta druhů grilů. Někteří lidé nedají dopustit na jídla připravená v klasickém grilu na dřevěném uhlí - dřevo totiž dodává masu specifickou chuť. Dalším typem jsou lávové grily fungující díky lávovým kamenům a plynové grily s připojením na propanbutanovou lahev. Nejnovějším a nejzdravějším typem jsou grily indukční, kdy se ohřívá pouze pokrm umístěný v grilovací nádobě a nádoba samotná zůstává studená. Hodí se i na terasu nebo na balkon.

Co potřebujete na gril párty

Kromě samotného grilu potřebujeme ke grilování spoustu nezbytných pomůcek jako je grilovací rošt, grilovací stojan na zeleninu, grilovací vidlice apod. Kromě masa nakupte i dostatek zeleniny (nebo využijte vlastní zdroje ze zahrádky), nápojů, koření a menších pochutin (brambůrky).

Protože nikdy nemůžete zaručit, že vám vyjde počasí, je třeba mít v záloze i zastřešenou místnost, např. altánek nebo speciální zahradní stan. Pokud si ani jedno nehodláte pořídit, připravte na případnou párty v dešti svůj dům.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies