Vánoční stromeček - jak si vybrat?

Vánoce se pomalu blíží a vy uvažujete jaký vánoční stromeček si letos pořídíte? Je lepší umělý nebo živý vánoční stromeček? Vůně živého vánočního stromečku vám navodí příjemnou atmosféru vánočních svátků.

Vánoční stromeček

Jaký vánoční stromeček si vybrat?

Vánoce se pomalu blíží, a vy uvažujete jaký vánoční stromeček si vybrat? Je lepší umělý nebo živý vánoční stromeček? Zde naleznete pár užitečných informací, které vám mohou pomoci při výběru. Vybírejte tak, aby vám vánoční stromeček naladil tu správnou atmosféru vánočních svátků.

Umělý vánoční stromeček

Umělý vánoční stromeček má mnoho výhod. Hlavní výhodou je, že umělý vánoční stromeček neopadává a tím pádem nemusíte uklízet žádné jehličí z vašeho koberce. Další výhodou umělého vánočního stromečku je jeho snadná skladovatelnost a dlouhá doba použitelnosti. Kdykoliv jej po Vánocích můžete schovat a příští Vánoce jej znovu použít. Nevýhodou většiny umělých vánočních stromečků je jejich nepřirozený vzhled. Další nevýhodou je, že umělé vánoční stromečky nevoní. Vůně živého vánočního stromečku Vám navodí příjemnou atmosféru vánočních svátků.

Vánoční stromeček v květináči

Vánoční stromeček v květináči se pomalu, ale jistě stává velkým trendem Vánoc. Vánoční stromeček si po vánocích můžete vysadit na svojí zahrádku. Stromeček je však potřeba na Vánoce připravit, a to nejen tím, že jej ozdobíme. Nejčastěji se pro tento účel pěstuje borovice, smrk, jedle a cypřišek. Rychlý přechod do vytopených prostor panelákového bytu by mohl znamenat pro stromeček velký šok. Přechod by měl být postupný, což znamená umístění stromku nejprve do chladnějších a světlejších prostor (např. chodba, garáž, zimní zahrada). Zde by měl vánoční stromeček setrvat zhruba tři až čtyři dny. Pak jej můžete s jistotou přemístit do bytu, a nemusíte se bát, že Vám vánoční stromeček opadne.

Řezaný vánoční stromeček

Řezané vánoční stromečky se často na Vánoce používají. Jejich nevýhodou je, že brzy opadávají a všude po bytě máte plno jehličí. Řezané vánoční stromečky krásně voní, ale jejich vůně brzy uvadne společně se stromečkem. Řezané stromečky jsou vhodné pokud bydlíte v panelákových bytech a nemáte dostatek místa na jeho pozdější uskladnění.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies