Vánoční kapr 3x jinak

Připravte si letos klasiku, tedy kapra s bramborovým salátem, netradičně. V dnešním článku Vám prozradíme chutné recepty na netradiční přípravu kapra.

Vánoční kapr na talíři

Zapékaný kapr se sýrovou omáčkou a žampióny

4 porce kapra, 200 g žampiónů, 1 citrón, 1 lžíce másla, hladká mouka, tuk na smažení, sůl
Omáčka:

200 ml sladké smetany, 2 vejce, 150 g strouhaného 45% sýra

Kapra vykucháme, stáhneme z kůže, nakrájíme na plátky, pokapeme citrónem, osolíme a necháme chvíli uležet. Plátky poprášíme hladkou moukou a na oleji osmažíme dozlatova. Očištěné žampióny pokrájíme na plátky, jemně posolíme a podusíme na lžíci másla doměkka. Vejce rozšleháme ve smetaně a vmícháme nastrouhaný sýr.Do zapékací misky vložíme podušené žampióny, na ně rozložíme osmažené plátky kapra a přelijeme sýrovou omáčkou. Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 15 minut.

Vánoční kapr s nádivkou

1 středně velký kapr, 2 lžíce rozehřátého másla, 2 lžíce strouhanky, máslo, sůl

Nádivka:

200 g libové plece, 30 g slaniny, 1 vejce, 1 žemle, kousek cibule, trochu mléka, muškátový květ, sůl, mletý pepř, petrželkaKapra vykucháme, stáhneme z kůže, zevnitř i zvenčí osolíme a necháme chvíli uležet. Mezitím si připravíme nádivku. Žemli pokrájíme na plátky, pokropíme mlékem a necháme nasáknout. Vepřové maso, slaninu a žemli umeleme. Do směsi přidáme vejce, nadrobno pokrájenou cibuli, petrželku, muškátový květ a osolíme. Kapra naplníme nádivkou a otvor sešijeme. Položíme na alobal potřený máslem a zabalíme. Vložíme na pekáček a pečeme ve středně vyhřáté troubě přibližně 40 minut. Poté alobal rozstřihneme, rozevřeme, kapra posypeme strouhankou, pokapeme rozehřátým máslem a pečeme dalších  5 minut.

Zapečený kapr s jablky a ananasem

1 středně velký kapr, 500 g jablek, 1 ananasový kompot, citrónová šťáva, olej, sůl, mletý bílý pepř

Kapra vykucháme, stáhneme z kůže, zevnitř i zvenčí osolíme a necháme chvíli uležet. Jablka omyjeme, osušíme, oloupeme a nakrájíme na středně velké kostky, přidáme ananas nakrájený na kostky. Ovoce promícháme, poté dáme na olejem vymaštěný pekáček a přidáme kapra. Po povrchu kapra mírně polijeme olejem a pokapeme citrónovou šťávou. Pečeme ve středně vyhřáté troubě doměkka.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 1 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies