Vánoční dekorace a přání vyrobené z těsta

Z těsta lze vyrobit krásné vánoční dekorace a originální přání, které vydrží i několik sezón. Příprava takového těsta není složitá a zvládne ji opravdu každý... Poté už jen stačí upustit uzdu své fantazie a vyrobit si vánoční ozdoby podle svých představ.

Dekorace z těsta

K výrobě dekorací z těsta budeme potřebovat

K přípravě těsta budeme potřebovat hladkou mouku, jemnou kuchyňskou sůl a vodu. K výrobě vánočních dekorací vykrajovátka na cukroví, pracovní vál, váleček, nůž, plech a k jejich dozdobení akrylové barvy, bezbarvý lak a štětec.

Příprava těsta

Tři díly hladké mouky smíchejte s jedním dílem soli a jedním dílem vody, tak aby vzniklo hladké a tvárné těsto. Pokud je těsto příliš tuhé a špatně se s ním pracuje, můžete přidat vodu. Pokud je těsto příliš lepivé, přidejte sůl. Nechte půl hodiny odležet v chladničce. Poté jej nechte ještě chvíli odležet na teplém místě.

Výroba vánočních dekorací z těsta

Jakmile je těsto odleželé, můžete z něj začít tvarovat různé dekorace. Vyválejte jej na tenčí plát (cca 0,3 - 0,5 centimetru hrubý plát) a začněte pomocí vykrajovátek tvořit různé tvary - hvězdičky, srdíčka, zvonečky, sněhuláčky, apod. Z tohoto těsta můžete vyrobit i složitější dekorace - například větší či menší věnce, vánoční přání, apod. Jednotlivé díly vánočních dekorací k sobě lepte pomocí vody.

Pokud chcete ozdoby zavěsit na vánoční stromeček a nebo někde jinde, tak nezapomeňte do nich před pečením vytvořit otvor pro umístění provázku. Po upečení jsou ozdoby tvrdé a dírka by se do nich dělala jen velmi těžce.

Pečení

Hotové dekorace vložte na plech vyložený pečícím papírem a vložte do předem vyhřáté trouby na 120 až 130°C. Pečte, dokud se na povrchu ozdob nevytvoří jemně zlatavý povlak - pozor, může to trvat i déle jak 2 hodiny! Po upečení vyjměte z trouby a nechte vychladnout.

Zdobení vánočních dekorací z těsta

Po vychladnutí můžete dekorace dozdobit akrylovými barvami a nakonec přestříkat bezbarvým lakem. Pokud chcete dekoracím nechat přírodní vzhled, nezdobte je barvami, ale jen jemně přestříkejte bezbarvým lakem.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies