Vánoční dekorace 2010 – 2.díl

V dnešním díle Vám poradíme, jak si vyrobit vánoční stromeček z mechu a nebo netradiční vánoční svícen z rozbitého květináče.

Vánoční dekorace

Mechový vánoční stromeček

K výrobě této krásné vánoční dekorace budeme potřebovat libovolně velkou florexovou formu (známá pod názvem aranžérská hmota) ve tvaru kuželu, čistý mech, větvičky různých jehličnanů, podložku pod stromeček, pinzetu, lepící pistoli, kovové sponky. Na dozdobení můžeme použít různé plody, které nalezneme v přírodě (šišky, jeřabiny, lískové oříšky, šípky, apod.) a vánoční hvězdu (Poinsetii) – nejlépe umělou, živý květ by brzy uvadl.

Nejprve kuželovitou formu připevníme k podkladu (tedy tácku a nebo talířku) pomocí lepící pistole. Poté začneme na formu postupně od spodní části nanášet kousky očištěného a suchého mechu a větvičky různých jehličnanů, které k formě připevníme pomocí kovových sponek. Na vrchol kužele umístíme květ vánoční hvězdy. Nakonec tělo stromečku libovolně dozdobíme usušenými plody, které jsme si předem připravili. Ty na něj umístíme opět pomocí lepící pistole a nebo drátku.

 

Netradiční vánoční svícen

Podařilo se Vám rozbít květináč, ale je Vám líto jej vyhodit? Nemusíte! Můžete si z něj udělat netradiční svícen na čajovou svíčku. K výrobě budete potřebovat rozbitý květináč (nejlépe cihlový), bílou barvu, ubrousek s vánočním motivem, lepidlo vhodné pro ubrouskovou techniku, štětec, dekorativní kamínky a čajovou svíčku.

Omytý a usušený květináč nejprve natřeme bílou barvou, která bude tvořit podklad a necháme dobře uschnout. Poté si připravíme ubrousek s vánočním motivem, odstraníme z něj postupně všechny vrstvy a ponecháme si pouze tu, na které je natištěn obrázek. Květináč postupně natíráme lepidlem a kousek po kousku na něj přikládáme ubrousek s motivem – dáváme pozor, aby se ubrousek netrhal. Přečnívající části ustřihneme. Také ubrousek opatrně přetřeme lepidlem, aby se nám vytvořila lesklá vrstva, která zároveň slouží jako ochrana před vodou (například, když budeme květináč omývat nebo otírat). Takto postupujeme i na vnější části květináče. Nakonec na dno květináče umístíme dekorativní kamínky a čajovou svíčku.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies