Vánoční dekorace 2010 - 1.díl

Nechte se inspirovat našimi tipy na stylové vánoční dekorace, které si můžete vlastnoručně vyrobit. Postačí chuť do práce a trocha šikovnosti.

Vánoční dekorace

Origami hvězdičky na vánoční stromeček

Origami je staré japonské umění skládání papíru (slovo origami znamená „skládat papír“). Jeho počátky spadají až do 9. století našeho letopočtu. Papírové skládanky se původně věšely k malým dárkům pro štěstí. V průběhu staletí se origami vyvinulo ve zvláštní formu umění, které si získávalo a neustále získává nové příznivce. Díky této technice si můžeme vlastnoručně vyrobit například hvězdy na vánoční stromeček.

 

Pokud si chcete origami hvězdu vyrobit, pusťte si prosím následující video. V něm naleznete podrobný návod, jak na to.

 

Vánoční dekorace z moduritu

Pěkné vánoční dekorace si můžeme vyrobit z moduritu, se kterým se pracuje podobně jako s plastelínou. Modurit zakoupíme v každém větším papírnictví a nebo v obchodech s potřebami pro výtvarné techniky. Hmotu zpracujeme podle návodu uvedeném na obalu. Poté už jen stačí upustit uzdu své fantazie a vytvořit si vánoční dekorace podle svých představ. Po zaschnutí moduritu můžeme dekorace obarvit akrylátovými barvami. Po zaschnutí barev je nalakujeme z obou stran bezbarvým lakem a necháme opět zaschnout.

 

Adventní věnec z papíru

Tuto jednoduchou, ale velmi krásnou dekoraci zvládne opravdu každý. K výrobě budeme potřebovat polystyrenový základ věnce, papíry různých barev (může být tvrdý, měkký, s vánočními motivy, apod), lepící pistoli a nůžky. Z papíru si nejprve nastříháme stejně velké kousky, které vytvarujeme do tvaru listu. Poté listy začneme postupně lepit na polystyrenový základ věnce. K tomu nám poslouží lepící pistole. Při lepení se snažíme konce listů mírně zatočit, aby věnec nevypadal příliš „ploše“. Všechny listy by měly směřovat stejným směrem. Po zaschnutí lepidla můžeme na věnec umístit provázek a zavěsit jej na požadované místo.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies