Vánoce a vánoční výzdoba oken

Ke klasické vánoční výzdobě už dlouhá léta patří také výzdoba oken. Jaké jsou možnosti jejich výzdoby? Jaké dekorace lze zakoupit běžně v obchodech? Co vše si můžete jednoduše sami vyrobit?

Vánoce, dekorace

Vánoční ozdoby na okno můžete zakoupit v obchodech

Na trhu je k dostání velká škála různých provedení vánočních ozdob na okno. Nejčastěji se můžeme setkat s dekoracemi „plastickými“ (tyto dekorace jsou vypouklé, aby vyvolali živější dojem) a také s dekoracemi „fóliovými“, které na okno jednoduše přilepíte a po Vánocích je snadno sundáte a schováte na příští rok.

 

Záleží tedy pouze na vás, pro jaký typ vánočních ozdob se rozhodnete. Další (levnější) možností, je vyrobit si ozdoby na okno s pomocí vlastních rukou. Více inspirací naleznete níže.

Vánoční dekorace – vyrobte si sami sněhové vločky

Pokud se vám nechce utrácet peníze za okenní dekorace v obchodech, ale rádi byste měli okna něčím vyzdobená, můžete si sami společně se svými dětmi vytvořit jednoduché, ale za to velmi krásné, vločky z papíru. Postačí vám k tomu pouze papír, nůžky, lepící páska a trocha fantazie.

 

Papír složte alespoň na osminu a nůžkami vystřihujte různé tvary (kolečka, šipky, čárky, srdíčka, zvonky…atd.). Dejte pozor na to, abyste papír nepřestřihli ve spoji, jinak by se vám vločka rozpadla.

Výzdoba oken umělým sněhem

Další možností, jak můžete vánočně vyzdobit okna, je s použitím umělého sněhu. Tento umělý sníh ve spreji zakoupíte běžně v obchodech s vánočními dekoracemi (cena se pohybuje do 70-ti korun). K dostání jsou také speciální šablony, které umístíte na okno a umělým sněhem vyplníte jejich obsah. Šablony poté už jen sundáte a krásné přírodní dekorace jsou na světě.

Vánoční výzdoba oken s pomocí barev na sklo

Pro ty více šikovné z nás, kteří mají talent na kreslení, máme další tip. Krásnou výzdobu na okna můžete vytvořit s pomocí barev na sklo. Je vhodné použít barvy, které lze jednoduše z okenní tabule sloupnout, než ty, které drží na okně napevno (mohlo by se tak snadno stát, že vám vánoční výzdoba vydrží až do Velikonoc). S výběrem vhodných barev vám zajisté pomohou ve větších obchodech s dekorativním zbožím.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies