Vánoce 2007 a vánoční stolování

Zajisté už se také těšíte na Vánoce. Přemýšleli jste už o tom, jak bude letos vypadat váš štědrovečerní stůl? Pokud ne, rádi vám poradíme, jak jej stylově naaranžovat a také jak vybrat ty nejlepší vánoční dekorace.
Vánoční stolování

Než začneme s přípravou vánočního stolu

Než začneme s přípravami štědrovečerní tabule, je potřeba, abychom si rozmysleli, jak náš slavnostní stůl bude vypadat. Nejdůležitější je rozmyslet si předem barevnou kombinaci, tedy barvy, nebo spíše vánoční dekorace, které při výzdobě stolu použijeme. Klasicky a velmi vánočně působí kombinace červené, zlaté a zelené barvy. Další velmi oblíbenou kombinací je také modrá, stříbrná a zelená barva. I při aranžování vánočního stolu platí pravidlo, že méně je někdy více. Kombinace vícero barev působí nehezky, někdy až „přeplácaným“ dojmem. Ideální je použití 2 až 3 barev.

Zkuste si vyrobit vlastní vánoční svícen

Co by na štědrovečerním stole nemělo chybět

Pokud už jsme si vybrali barevnou kombinaci, můžeme začít s přípravami a aranžováním vánočního stolu. Na vánočním stole by neměl chybět ubrus s vánočním tématem, vánoční svícen, skládané ubrousky a samozřejmě talíře a příbory. Dle vašeho gusta můžete stůl dozdobit ještě dalšími vánočními dekoracemi. Je lepší volit dekorace z přírodních materiálů, než ty, co se běžně prodávají v obchodech. Například takový vlastnoručně vyrobený svícen z čerstvých větviček tůje, cypřišku, borovice nebo jalovce, které nejen krásně voní, ale také vám umocní atmosféru Vánoc. Tento svícen můžete ozdobit sušenými plátky pomeranče, citrónu, skořápkami z vlašských ořechů a šiškami. Do výroby vánočního svícnu můžete zapojit i své děti.

Vánoční stolování - čeho byste se měli vyvarovat

Při aranžování štědrovečerního stolu byste se rozhodně měli vyvarovat již zmíněným mnohabarevným variacím a také kýčovitým a nevkusným vánočním dekoracím, které sice připomínají vánoční motivy, avšak na vánočním stole mohou vypadat odpudivě. Pokud vám tedy můžeme poradit, používejte co nejméně vánočních dekorací vyrobených z umělé hmoty a plastu.

Zkuste vytvořit vánoční dekoraci z růží

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies