Uspořádejte si pracovnu podle Feng Shui

Chcete doma pracovat efektivněji a příjemněji? Tak vyzkoušejte zásady Feng Shui a uvidíte sami. Tím nejdůležitějším, co musíte udělat, je zbavit se všeho, co nepotřebujete. Základem je vytvoření, co nejčistšího pracovního prostředí.

Zásady Feng Shui

 

Co je to Feng Shui?

 

Na tuto filozofii najdete nespočet knih, ve kterých vám učení Feng Shui podrobněji vysvětlí. Ale pokud bychom to měli shrnout do několika vět, tak bychom vám to přiblížili takto. Jedná se o starověké čínské učení. Název Feng Shui prezentuje učení o vztahu lidí a jejich životního prostoru v čase.

 

Učení Feng Shui představuje spolupráci pozitivní a negativní energie (Jin, Jang). Tyto síly se snaží udržet v rovnováze. Když se ho rozhodnete lépe prostudovat, uvidíte, že pokaždé co ho budete číst, zjistíte opět něco nového. Ať už to bude nějaká myšlenka, poselství nebo si jen z nějaké informace vezmete poučení, díky kterému pochopíte řád věcí kolem vás.

 

Budete pak žít v harmonii s okolním světem, ale především se spojíte s vaším vnitřním já. Ve filozofii Feng Shui je jeden důležitý pojem, který bychom vám chtěli přiblížit. Je to tzv. “Čchi”, což znamená životní sílu (energii), která nás obklopuje. Čchi vzniká kvůli silám Jinu a Jangu, které jsou neustále v pohybu. Pokud je Čchi klidné a ničím nenarušené, měl byste cítit blahodárný vliv na vaše duševní a tělesné zdraví.

 

Tipy na uspořádání pracovny, díky kterým bude prostor naplňěn harmonií a pozitivními silami.

 

Ke své práci potřebujete především stůl a židli. Stůl by neměl mít žádné hrany, tudíž vždy volte oblý tvar. Na materiálu a barvě příliš nezáleží. Vy sami si určíte, co vám bude příjemné. Pamatujte, že stůl je srdcem každé pracovny, proto byste jej neměli přirazit ke stěně. Nechte ho volně k prostoru tak, abyste nebyli zády ke dveřím.

 

Okno byste měli mít po levé ruce a pokud to z nějakého důvodu nelze provést, můžete jako jeho náhradu použít zrcadlo. Pak si pořiďte židli, která má kvalitní a vysokou opěrku. Co se poliček na stěnách týče, nikdy je nedávejte nad hlavu ani za sebe. Tím byste přerušili tok energie - Čchi.

 

Každá věc musí mít své konkrétní místo. Zbavte se všech zbytečností a vše ukládejte zpět na původní místo. Měli byste si pořídit pořadače a také je nutné zorganizovat zásuvky. V pracovně by měl být i prvek přírody. V takovém případě volte kaktus či bambus, neboť tyto rostlinky dokážou přežít i v těžkých a nevlídných podmínkách.

 

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 1 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies