Udírny v moderní zahradě

Začíná doba grilování a s tím jsou spojeny společenské konzumace dobrého jídla. Chcete vědět, jaké jsou ty nejdůležitější zásady při stavbě domácí udírny? To a mnohé další informace se dozvíte v našem dnešním článku.

Oheň v krbu

Zahrada, krb, udírna

Začíná doba grilování a s tím jsou spojeny společenské konzumace dobrého jídla, připraveného pokud možno na zahradě s rodinou nebo přáteli.

 

Nezapomeňte, že maso, které si sami vyudíte, vám bude vždy chutnat dvojnásob. Domácí udírna by neměla chybět na zahradě žádného správného gurmána, dá se spojit s krbem nebo postavit samostatně.

 

Domácí udírna se stane velmi výraznou dominantou zahrady, vaši zahradu zkulturní a vy se na ni budete cítit více než dobře.

 

Nevhodně zvolený prostor k výstavbě udírny může však ráz zahrady narušit. Před stavbou si proto si dobře rozmyslete, kam novou udírnu umístíte.

Co musí splňovat domácí udírna?

  • Měla by mít dobré izolační vlastnosti, tím bude docházet k minimálním ztrátám tepla.
  • Pokud máte udírnu spojenou s krbem, je praktické vybudovat vlastní topeniště, oddělené od topeniště krbu.
  • Pro vnitřní izolaci se hodí porézní plynosilikátové desky, ty nejenže zabrání úniku tepla, ale navíc zajistí, že dvířka udírny zůstanou vždy chladná.
  • Na vnitřek kouřovodu je vhodné použít šamotové cihly.
  • Velikost a rozměry topeniště záleží pouze na vás. Sami si můžete zvolit mezi menším topeništěm, které ušetří náklady a větším. U většího topeniště je pro některé jistě největší výhodou, že nemusíte tak často přikládat.
  • K pohodovému grilování budete potřebovat nejenom venkovní krb, ale také dostatek prostoru pro přípravu pokrmů a posezení.

Moderní zahrada, mobilní udírny

Komu se nechce ztrácet svůj drahocenný čas stavbou udírny, může si ho jednoduše koupit. Ano, na našem trhu se objevily už i mobilní udírny, které si na zahradě jednoduše postavíte a po douzení výborného masa či klobás ho opět sklidíte. Prodávají se v několika provedeních a jejich cena se pohybuje okolo deseti tisíc korun.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies