Abychom vám mohli poskytovat služby sociálních sítí, používáme na tomto webu soubory cookie. Soubory cookie slouží k osobnímu přizpůsobení obsahu, poskytování reklam na míru. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookie.

Tyto horké nápoje vás jistě zahřejí

Nic vás v chladném počasí nepovzbudí tak, jako šálek horkého nápoje. A pokud zrovna nejste v práci, můžete si do něj přilít i nějaký ten alkohol.

Tyto horké nápoje vás jistě zahřejí

 

Pomerančový punč ochucený zázvorem (pro 4 osoby)

 

  • Čerstvý zázvor - plátek silný zhruba 2 cm
  • Voda - 200 ml
  • Pomerančový džus - 800 ml
  • Med - 4 lžíce
  • Pomeranč - 1 ks (menší)
  • Citronová tráva
  • Čaj - 1 sáček

 

Nejprve si oloupejte a nakrájejte zázvor na tenčí plátky. Pomeranč opláchněte a nakrájejte na kolečka. Nyní do hrnce nalijte vodu a jakmile se začne vařit, vložte do ní čajový sáček. Až se vylouhuje, přilijte džus a opět přiveďte k bodu varu.

 

Oslaďte medem, přidejte zázvor a nechte směs minimálně 3 minuty prohřívat. Poté nalijte punč do sklenic, do každého hrnečku dejte plátek pomeranče a malé množství citronové trávy.

 

 

Svařené bílé víno (4 šálky)

 

  • Bílé víno - 600 ml
  • Voda - 200 ml (místo vody můžete použít i ovocnou šťávu)
  • Rozinky - 100 g
  • Badyán, hřebíček, celá skořice (svitky)

 

Koření s rozinkami vložte do vody či ovocné šťávy a nechte dusit na mírném ohni. Poté přilijte bílé víno a pomalu ohřívejte. Snažte se ale zahřívat pod bodem varu. Nakonec přeceďte do šálků či sklenic a do každého dejte svitek skořice. Rozinky také rozdělte do každé sklenice. Lžičku nebudete potřebovat, neboť k míchání využijete právě ten svitek skořice.

 

 

Horké mléko s kapkou rumu (pro 4 osoby)

 

  • Plnotučné mléko - 800 ml (můžete použít i polotučné)
  • Hnědý cukr - 4 lžíce (místo něj klidně použijte třtinový cukr)
  • Vanilkový cukr - 1 sáček
  • Rum - 100 ml
  • Celá skořice - 1 svitek
  • Mletá skořice

 

Poradíme vám malý trik. Aby se vám hrnečky lépe prohřály, nalijte do nich nejprve horkou vodu. Mléko nalijte do hrnce, pomalu ohřívejte téměř k bodu varu. Poté přidejte třtinový i vanilkový cukr a vše důkladně promíchejte.

 

Ohřáté mléko vyšlehejte do pěny, vmíchejte rum a pak už jen stačí z hrnků vylít horkou vodu a naplnit je teplým mlékem s rumem. Do každého hrnečku vložte kousek skořicového svitku a navrch ještě posypte špetkou mleté skořice.

 

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 2 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2017 eMagazíny.CZ s.r.o.