Tyhle kvetou dlouho

Chcete mít v bytě krásně květy, které budou těšit vaše oko co nejdelší dobu? Tak v tom není žádný problém. Poradíme jaké dlouhodobě kvetoucí pokojové rostliny koupit. Třeba už nějakou máte doma, takže budete vědět, jaká bude další na řadě.

Abutilon hybridum

Co tak pokojový topol?

Abutilon hybridum, jinak také podslunečník nebo mračňák. Jde o keřík s jemnými laločnatými listy. Keřík dorůstá do výšky až dvou metrů, takže pokud se vám líbí, je třeba zajistit více prostoru. Tento druh má černé zvonkovité květy. Barvu můžete vybrat podle svého. Bude vás těšit bílými, žlutými, oranžovými, růžovými nebo červenými květy. Nejčastěji kvete od května do srpna, ale květy mohou vydržet i déle. Aby byla rostlina květy doslova obsypaná, je třeba jí dopřát co nejvíce světla a bohatou zálivku. V zimě zálivku snižte a uložte rostlinu na místo, kde bude asi 15 C°.

Kočičí ocásek

Acalypha hispida je keř dorůstající v pokojových podmínkách do výšky jednoho metru. Rostlina má velké vejčité listy. Jak vypadá květ? Květenství připomíná chlupatý ocásek, ten může být i 50 centimetrů dlouhý. Květenství má červenou barvu, bílou barvu má kultivar Alba. Rostlina obvykle kvete od dubna do srpna. Rostlině bude nejlépe vyhovovat slunné stanoviště, v létě vyžaduje dostatek zálivky, ale v zimě by neměla být přemokřená. Pozor, nesnese teploty nižší než 17 C°.

Brazilská Allamanda cathartica

Ve své domovině, tedy Brazílii je Allamanda popínavou rostlinou, ale v pokojových podmínkách jde spíše o keříčkovou rostlinu. Pokud ji dopřejete opravdu dobré podmínky, můžete se těšit na dvoumetrové výhony. Líbí se vám květy tabáku? V tom případě vás potěší i Allamanda svými žlutými květy o velikosti asi 10 centimetrů. Kvete dva měsíce, od srpna do listopadu. Pro její růst je nejdůležitější dostatek světla, pravidelné zalévání a přihnojování cca co 14 dnů.

Aphelandra squarrosa

Aphelandry jsou charakteristické svými výrazně žilnatými listy. Rostliny dorůstají do výšky 40 centimetrů, budou vás těšit žlutými kvítky, které jsou obklopeny žlutými listeny. Květy se tvoří od května do října a kvítky samotné vydrží několik týdnů. Co se týče o péči, jde o náročnější rostlinu. Striktně vyžaduje polostín a pokojovou teplotu. Přes léto musí být zemina stále vlhká a je třeba ji dopřát vysokou vzdušnou vlhkost.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies