Turecká angora - Turkish Angora

Dříve se hlavnímu městu Turecka - Ankaře říkalo Angora, a podle toho vznikl název turecké angory. Turecká angora je jedním z nejstarších kočičích plemen. Jsou bystré, vnímavé, rychle chápající a učící se přání svého majitele.

Turecká angora

Původ turecké angory

Dříve se hlavnímu městu Turecka - Ankaře říkalo Angora, a podle toho vznikl název turecké angory. Toto plemeno vzniklo křížením domácí místní kočky s kavkazskou divokou kočkou. Turecká angora je jedním z nejstarších kočičích plemen.

Turecká angora - váha

Váha turecké angory se pohybuje v rozmezí 2,5 až 5kg.

Turkish angora a její povahové vlastnosti

Tyto nádherné kočky mají jemný a přítulný charakter, jsou velice vázané ke svému chovateli. Jsou bystré, vnímavé, rychle chápající a učící se přání svého majitele. Je to velmi živé a inteligentní plemeno, nejraději se pohybuje v horních částech bytu a ráda leze svému člověku na ramena.

Srst turecké angory je měkká a hedvábná

Srst je středně dlouhá, jemná, hedvábná, měkká na pohmat, přiléhající k tělu. Na krku a plecích je delší a vytváří límec. Na břiše může být volnější. Barva srsti je hnědá, černá, bílá nebo okrová.

O srst turecké angory pečujte s láskou

Srst této kočky je samočistící, proto ji stačí jednou týdně vykartáčovat. V období línání pročesávejte kočku denně kartáčem.

Turkish angora - věk

Turecká angora se dožívá věku 10 – 14 let.

 

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 1 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies