Třešnička na dortu? Zahradní jezírko

 

Přesně tak zahradní jezírko je dokonalou ozdobou každé zahrady. Máte i vy své jezírko na zahradě a nebo jste se pro jeho vybudování teprve rozhodli? Je to správná volba, zahradní jezírko totiž může plnit hned několik důležitých funkcí a ještě k tomu být místem pro příjemnou relaxaci po náročném dni.

Koupací jezírko

 

Součást zahradní architekturyzahradní jezírko

Vybudované zahradní jezírko může dát směr, kterým se bude celá zahrada vyvíjet. Pak široké okolí bude okukovat vaši krásnou zahradu s jezírkem přes plot. Voda k zahradě prostě patří a zahradu krásně oživí. Jen si vemte to množstí vážek, vodoměrek, žabek, leknínů a dalších vodních rostlin, které k životu v jezírku patří. To je pak radost pohledět. Zahradní jezírko nabízí vodu bez chemie a zvlhčený vzduch.

Můžete se také koupat

Ano, zahradní jezírko může být také koupacím jezírkem. Takové koupání krásně zapadne do přírodního stylu zahrady, kdež to bazén trochu tuto pohodu narušuje. Budete se koupat v přírodní vodě, bez chemie, takže se vyvyrujete suché kůže, kterou způsobují všemožné chemikálie, které je třeba přidávat do bazénové vody, aby byla křišťálově čistá. Čistou vodu v koupacím jezírku zajistí technologie biologického čištění vody. Tyto technologie jsou v dnešní době na velmi vysoké úrovni.

rodina u jezírkaBiologickou rovnováhu jezírka budou udržovat na dno vysazené rostliny, ty pak filtrují vodu. Jako přírodní filtr funguje například vodní mor kanadský, růžkatec, stolístek či parožnatka. Rostliny sice nejsou vidět, ale práce odvedou dost, dokonce udržují ve zdravých mezích také sinice.

Dočišťování vody

Zahradní jezírko pomůže s dočišťováním vody z domovní čistírny odpadních vod. V kombinaci s výše zmiňovanou kořenovou čistírnou a bakteriemi, lze využívat dočišťovanou vodu například jako vodu k zavlažování.                                                                                                                                                                                                      

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 1 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies