Trendy v bydlení 2012

Trendy v bydlení pro rok 2012 jsou inspirovány přírodou. Není se proto čemu divit, že prim budou hrát nábytek a dekorace vyrobené z recyklovatelných materiálů, přírodní motivy a neutrální barvy. Nechte se inspirovat prostřednictvím našeho dnešního článku aktuálními trendy v bydlení.

Ložnice s ratanovou postelí

Zdroj obrázku: home-interior-design-ideas.comVariabilní nábytek z přírodních materiálů

Již v předchozích letech měly přírodní materiály v bytovém designu zelenou. A tak tomu bude i v roce 2012. Přírodu ve své původní podobě nejlépe zastupuje dřevo, dalším velmi oblíbeným materiálem je pak kámen. Uvedené materiály v interiéru vytváří příjemnou atmosféru, navíc jsou také trvanlivé. Při výběru vhodného nábytku myslete na to, že kromě vzhledu, je důležitá i jeho funkčnost a variabilita.

Koupelna součástí ložnice

Zdroj obrázku: home-interior-design-ideas.com

Dalším staronovým trendem v oblasti bydlení je koupelna propojená s ložnicí. Zařizujete-li si právě domácnost a máte k tomu vhodné dispozice místností, pak rozhodně jděte do toho. Koupelnu od ložnice nemusí nutně dělit pouze neprůhledná zeď nebo příčka, moderní jsou také skleněné tabule či luxfery, které od sebe jednotlivé místnosti (části jedné místnosti) oddělí. Další možností je umístit designově řešenou vanu či sprchový kout přímo do ložnice. Kde ji přesně v ložnici umístíte, záleží na vašem vkusu. Důležité je, abyste měli z vany či sprchového koutu co nejlepší výhled.

Zdroj obrázku: home-interior-design-ideas.comPřírodní barvy – barvy roku 2012

Co se týče barev, prim budou hrát přírodní barvy, například korálově či tmavě červená, jarní zelená, žlutá, světle krémová, medová, bílá, šedá nebo hnědá ve všech odstínech. Bát se nemusíte ani černé, fialové či modré barvy. I nadále zůstane v módě kombinace černé a bílé, fialové a hnědé nebo hnědé a jarní zelené. Starožitný a zároveň moderní vzhled místnosti dodáte, použijete-li dekorační prvky v kovových odstínech.

Dejte interiéru šmrnc pomocí designových tapet

Šmrnc interiéru dodáte také pomocí vhodně zvolených tapet. Chcete-li dosáhnout moderního vzhledu, nemusíte tapetovat celou místnost, stačí, když otapetujete jednu, maximálně dvě stěny v dané místnosti. V roce 2012 budou trendem motivy inspirované lesem a jeho ekosystémem, tzn. tapety se vzorem listů, květin, plodů nebo zvířecích motivů. Nic nezkazíte ani tím, když sáhnete po tapetách v kovových odstínech, například zlaté, stříbrné nebo bronzové s decentním motivem, které místnosti dodají elegantní vzhled.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies