Tortilla - mexická pochoutka

Tortilly můžete naplnit jakoukoliv směsí. Jsou výborné, příprava není složitá a pokud si nechcete vyrábět těsto na tortilly, můžete si je koupit již hotové.

Tortilly

 

Zapečené tortilly

 

  • Olivový olej - 2 lžíce
  • Červená cibule - 2 ks (nakrájejte ji na klínky)
  • Paprika - 3 ks (různých barev, očištěné a nakrájené na proužky)
  • Chilli paprička - 1 ks
  • Rajčata - 220 g (sterilovaná, loupaná)
  • Koriandr - 1 svazek (čerstvý, nasekaný na drobno)
  • Tortilla - 8 ks (moučné)
  • Tvrdý sýr - 200 g (podobný typ jako čedar)
  • Zakysaná smetana - 200 ml
  • Fazole - 200 g (tmavé, konzervované)
  • Sůl, pepř - na dochucení

 

Nejprve si předehřejte troubu na 190 °C. Pokud máte horkovzdušnou, tak bude stačit 170 °C. Připravte si pánev a na ní si dejte rozehřát olej, na kterém si osmažíte cibuli, papriky i půlku chilli papričky. Smažte je na větším plameni. Nechte je smažit asi 5 - 8 minut. Až papriky změknou, můžete přidat rajčata a část koriandru. Vařte cca 2 minuty.

 

Tortilly si rozprostřete na stůl a připravte si zapékací nádobu. Asi ⅓ z celkového množství sýra si nakrájejte na kostičky, zbytek nastrouhejte a smíchejte se smetanou, koriandrem a zbytkem chilli papričky. Fazole i s nálevem rozmixujte na hrubší směs a dochuťte. Na tortilly dejte část paprikové i část fazolové směsi a navrch ještě nasypte sýrové kostky.

 

Tortilly zarolujte a naskládejte je jednu vedle druhé do zapékací mísy. Poradíme vám, aby se vám tortilly nerozevřely, otáčejte je švem dolů. Pak je potřete směsí ze zakysané smetany a nastrouhaného sýra. Dejte péct do trouby na 25 - 30 minut. Omáčka by měla bublat a tortilly musí mít zlatavou barvu. Před podáváním je pak překrojte na půl.

 

Domácí tortilly (6 ks)

 

  • Hladká pšeničná mouka - 250 g
  • Voda - 60 ml
  • Olivový olej - 60 ml
  • Prášek do pečiva - 6 g
  • Sůl - 1 lžička

 

Prosátou mouku smíchejte s práškem do pečiva. Dále přidejte sůl, vodu a olivový olej. Vše důkladně promícháme a zpracujeme hladké a pružné těsto. To rozdělíme na 6 částí a každou z nich pak rozválíme na tenkou placku. Nakonec je už jen stačí osmažit na pánvi z obou stran. Smažte je na sucho, žádný olej nepotřebujete, už ho máte v samotném těstě. Jedna tortilla se smaží asi 1 minutu z každé strany.

 

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies