Torteliny – specialita z italské kuchyně

Torteliny jsou velmi chutnou specialitou z italské kuchyně, která i v České republice se těší velké oblibě. Vyzkoušejte naše recepty na opravdu vynikající torteliny, které potěší chuťové buňky každého labužníka.

Torteliny

Recept na Tortelini s rajčatovou omáčkou (pro 4 osoby)

100 g Tortelin, 30 g eidamu, 20 g oliv, 40 g kečupu, 1 stroužek česneku, 1/2 cibule, dobromysl , olivový olej, mořská sůl a pepř

Tortelini s rajčatovou omáčkou – jak na to?

Nejprve uvařte tortelini podle návodu a nechte je pořádně okapat. Mezitím si připravte omáčku. Cibuli nakrájejte nadrobno a spolu s utřeným česnekem ji zpěňte na olivovém oleji. Vmíchejte kečup, dobromysl, mořskou sůl, pepř olivy, které si předem pokrájejte na kolečka. Tuto směs nechte zhruba 10 minut vařit na mírném ohni. Do hotové směsi přidejte strouhaný eidam. Jakmile se sýr roztaví, máte hotovou omáčku, kterou Tortelini přelijte.

Recept na Torteliny se šunkou (pro 4 osoby)

200 g barevných Tortelin, 2 lžíce hladké mouky, 20 g másla, trocha soli, 50 g šunky, 4 lžíce olivového oleje

Torteliny se šunkou -postup přípravy

Uvařené a vychladlé torteliny pokapeme olejem. Mezitím si připravíme zálivku z másla, mouky, vody a soli. Do zálivky přidáme najemno pokrájenou šunku a necháme chvíli povařit. Poté přidáme torteliny a prohřejeme. Podáváme se sypaným parmazánem a čerstvou zeleninou.

Torteliny se šlehačkou (pro 4 osoby)

2 balíčky Tortelin, 2 bujónové kostky, sůl, máslo, 2 šlehačky, 1 cibule, parmazán.

Torteliny se šlehačkou - jak na to?

V dvou litrech vody s bujónovými kostkami uvaříme Torteliny a poté je scedíme. Na másle zpěníme cibuli, přidáme šlehačku, kterou jsme předtím 1 minutu prohřáli v mikrovlné troubě, hustě posypeme parmazánem a vmícháme do Tortelin.

Torteliny se sýrovou omáčkou a zeleninou (pro 4 osoby)

1 celý sýr niva, 30 dkg mozarella - jedna koule, 10 rajčat, 4 papriky, 1 zakysaná smetana

Torteliny se sýrovou omáčkou a zeleninou - postup přípravy

Torteliny necháme uvařit, podle návodu na sáčku. Poté je scedíme a necháme pořádně okapat. Současně na pánvičku nasypeme sýr niva, zalijeme zakysanou smetanou a na mírném ohni rozpustíme sýr ve smetaně. Na menší kousky nakrájíme rajčata, papriku a sýry. Poté ve větší míse vše smícháme dohromady, přidáme Torteliny, zalejeme rozpuštěnou nivou a důkladně smícháme.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies