Tipy pro úsporu místa v malém bytě

V dnešním článku vám poradíme, jak ušetřit co nejvíce volného prostoru v malém bytě.Nechte se inspirovat našimi radami.

Magnetická plovoucí postel

Tipy pro úsporu místa v malém bytě

Pokud vlastníte malý byt, je pro vás úspora místa zajisté velmi důležitá. Přece jenom k důstojnému bydlení je zapotřebí určité bytové zařízení, které zabírá určité místo. Jak tedy uspořádat byt tak, abychom se v něm mohli volně pohybovat?

Postel nebo gauč?

Klasická postel v malém bytě zabírá mnoho prostoru. Jak tedy ušetřit místo? Máte na výběr hned ze dvou možností. První možností je pořízení rozkládacího gauče (ideálně s úložným prostorem), který bude sloužit po rozložení jako postel a při složeném stavu jako klasická sedačka, kde si mohou hosté pohodlně sednout. Úložný prostor v gauči může sloužit jako peřináč a nebo malá skříňka na osobní věci. Další možností je pořízení vestavné postele, kterou lze jednoduše složit, aniž by vám v prostoru zabírala nějaké místo.

Kam s věcmi? No přece do vestavných skříní!

Máte moc věcí a už nevíte kam s nimi? Řešením mohou být vestavěné skříně na míru, které dokonale využijí každého prostoru. Zvláště v malých bytech je pořízení vestavných skříní (nejlépe se zasouvacími dveřmi) vhodné, protože mohou jednoduše rozdělit jednu velkou místnost ve dvě menší, navíc poskytnou dostatek úložného prostoru a moderní vzhled.

Jídelní stůl- ano či ne?

V malém bytě je pořízení klasického jídelního stolu téměř nereálné, ne však nemožné. Možnou variantou je pořízení skládacího jídelního stolu (viz. fotogalerie), který se dá jednoduše složit a uložit třeba do skříně. Na našem trhu můžete samozřejmě zakoupit také skládací židle.

Dveře - klasické a nebo vysouvací?

Dveře v malých bytech jsou někdy také problém. Přeci jen k jejich otevření je zapotřebí dostatek prostoru. Ideální volbou pro tento případ je buď pořízení takzvaných shrnovacích dveří a nebo dveří výsuvných, které můžete použít i do koupelny a na toaletu. Pořizovací cena obou typů dveří není příliš vysoká, navíc pro úsporu místa v bytě se rozhodně vyplatí do nich investovat.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies