Tipy na originální zahradní párty

Jaro je tady a přímo vybízí k pořádání garden párty. Že nemáte terasu? Nevadí! S našimi tipy to roztočíte i na obyčejném trávníku.

Posezení na zahradě

Narozeninová párty – ozdoby nesmí chybět

Tím hlavním, čím se na první pohled odlišuje narozeninová párty od ostatních, by měly být ozdoby. Zapomeňte ale na konfety, které by se z trávníku špatně odstraňovaly – nebo na lampióny, jenž mohou být vzhledem k hořlavosti prostředí nebezpečné. Volte raději vtipné kornoutové čepičky, narozeninové transparenty a balónky.

Aby byla oslava opravdu originální a vydařená, připravte si předem program. Můžete například pro hosty zhotovit test, prověřující, jak dobře znají svého oslavence. Výherce by měl obdržet nějakou hmotnou cenu – například náhrdelník z párků.

Nezapomeňte oslavenci udělat „hej rup“ a zapíchnout do dortu svíčky. Nechce se vám laskominu připravovat? Kupte zákusek ve tvaru dortíku a zapíchněte jednu symbolickou svíčku do něj. Originálním dárkem jsou také létající lampióny, které se pouští nejlépe večer – tehdy nejvíce vynikne jejich krása. Údajně mají tomu, kdo jej vypustí, splnit přání. Věřte že na takovou párty budou hosté ještě dlouho vzpomínat.

Gril párty s gurmánskými perlami

Gril párty dneska pořádá na zahradě kdekdo. Chcete-li být ale skutečně originální, nespokojte se jen s grilovaným masem a uzeninami. Připravte pro hosty pochoutky, díky kterým budou žadonit o recept.

Velmi jednoduchou baštou, která se perfektně hodí ke grilovanému masu, je salát tzatziky, připravený ze slupky zbavené, nastrouhané salátové okurky, ze které jsme vymačkali šťávu, stroužku přepasírovaného česneku a kelímku smetanového jogurtu. Přidejte ještě špetku soli a jednoduchá mňamka je na světě. Grilované maso se zdaleka nemusí zakusovat jen chlebem!

Dresink k masu připravte z jogurtu a dvou polévkových lžic feferonkové hořčice. Kromě masa zkuste ugrilovat i zeleninu, například lilek, kukuřici nebo brambory. Ty zabalte do alobalu a grilujte ve slupce – hotové brambory pak z vrchu nařízněte do kříže a posypte strouhaným sýrem, na kostičky nakrájenou šunkou, hráškem – zkrátka čímkoliv vás napadne. Tyto takzvané horké brambory se běžně prodávají ve vídeňských stáncích a jsou zde vyhlášenou delikatesou!

Večer plný her

Umíte si ze sebe udělat legraci, rádi se bavíte? Přizvěte mezi sebe některou z moderních společenských her. Člověče nezlob se už ale dávno odzvonilo, vyzkoušejte raději Activity, Twister nebo Člověče, napij se. Máte-li Filipa, můžete nějaké hry vymyslet sami. Venkovní prostor k tomu přímo vybízí. Co třeba schovat na zahradě lístečky s indiciemi, které vedou k tajnému pokladu? Takové hry zvláště ocení děti.

Piknik na zahradě

Nemáte na zahradě terasu ani jiné možnosti posezení? Využijte trávníku a připravte na dece piknik. Jíst a hrát hry lze přece i na zemi. A večer pak můžete vleže pozorovat hvězdy.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies