Tipy a triky pro zdobení vánočního cukroví

Už máte napečené všechny druhy vánoční cukroví a chystáte se je zdobit? V dnešním článku vám poradíme, jak dodat vánočnímu cukroví ten správný šmrnc pomocí jednoduchých ozdůbek, které si můžete snadno vyrobit.

Formy pro zdobení vánočního cukroví

Hoblinky z čokolády

Čokoládové hoblinky si vytvoříte pomocí obyčejné škrabky. Vezměte si do ruky čokoládu a škrabkou dělejte takové pohyby, jaké byste dělali při škrábání brambor. Vzniknou vám menší hoblinky, které lze použít na jakýkoliv druh vánočního cukroví. Chce-li větší hobliny, čokoládu před tím, než ji budete škrábat, rozpusťte, nalijte na hladký povrch (například na pečící plech vyložený alobalem) a nechte ztuhnout. Škrabkou následně čokoládu „seškrabujte“ směrem od shora dolů.

Čokoládové ozdůbky podle šablon z adventního kalendáře

Máte-li doma prázdný adventní kalendář, kde původně byly čokoládky s různými vánočními motivy, nevyhazujte jej – může vám posloužit jako forma pro výrobu čokoládových dekorací. V parní lázni pozvolna rozpusťte čokoládu na vaření, přidejte do ni kousek tuku a poté ji opatrně začněte nalévat do „formiček“. Uložte do chladu a nechte dobře ztuhnout. Po ztuhnutí půjdou ozdůbky velmi snadno vyloupnout.

Spirálky a „cákance“ z čokolády

V parní lázni pozvolna rozpusťte čokoládu na vaření, přidejte do ni kousek tuku a následně na podložku vyloženou pečícím papírem nebo alobalem začněte tvořit různé tvary (spirálky, různé cákance, apod.). Jakmile dotvoříte, výtvory uložte na cca 1 hodinu do chladu. Po hodině lze vzniklé dekorace použít ke zdobení cukroví.

Dejte vánočnímu cukroví lahodnou chuť a použijte džemy SCHWARTAU, Chovatelka je vřele doporučuje. Svou chuť si jistě na jdete na:

www.schwartau.cz

Domácí marcipán snadno a rychle

Marcipán si můžete snadno připravit, smícháte-li spařené, oloupané a velmi najemno nakrájené (nejlépe rozdrcené) mandle s napěněným bílkem a moučkovým cukrem. Třete tak dlouho, dokud vám z ingrediencí nevznikne vláčná hmota. Tu zabalte do potravinářské fólie, vložte do lednice a nechte alespoň půl dne odležet. Marcipán můžete obarvit potravinářským barvivem a nebo ingrediencemi, které máte doma ve spíži (například ovocným sirupem, šťávou z červené řepy, kakaem, citrónovou nebo pomerančovou kůrou, apod.).

Šablony na zdobení vánočního cukroví

Na tvrdší papír nebo tenkou a zároveň pevnou fólii si nakreslete požadovaný motiv a nůžkami jej vystřihněte. Šablonu přiložte na cukroví a posypte moučkovým cukrem, přetřete jemně bílkovou nebo čokoládovou polevou. Když šablonu sundáte, zůstane vám na cukroví požadovaný motiv.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 1 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies