Termografie – kudy nejvíce uniká teplo?

Pomocí této metody, lze zcela přesně lokalizovat nebezpečná a náchylná místa z hlediska tepelných úniků a tvoření vlhkosti. Odstraněním těchto problémů prodloužíte životnost vašeho domu.

Rodinný dům

Moderní bydlení v domě nebo bytě souvisí s tepelnou pohodou

K zajištění maximální tepelné pohody uvnitř námi obývaného prostoru, je třeba určit s co možná největší přesností tepelné úniky. Po stanovení míst, přes které nejvíce uniká teplo z interiéru do exteriéru, můžeme teprve začít s opatřeními zamezujícími nadbytečné úniky tepla.

 

S vhodně zaizolovaným domem nebo bytem, pak ušetříme při celkové roční investici za vytápění. V dnešní době totiž náklady na vytápění mnohdy představují jednu z největších výdajů domácnosti.

Termografie - jak určit tepelné ztráty domu?

Termografie, nám vytvoří pomocí infračervených paprsků teplotní mapu objektu. Jedná se tedy o zobrazení plochy konstrukce, na které se barevně zobrazí plochy o různé teplotě. Nejlépe se tato mapa určuje v zimním období, kdy je mezi vnitřním a vnějším prostředím dostatečný teplotní spád.

 

Tato metoda se řadí mezi nedestruktivní zkoušky určování stavu objektu, a tudíž nehrozí žádné poškození konstrukce. Při destruktivních zkouškách a odebírání informativních sond, dochází k povrchovým škodám.

Zbavte se plísní způsobených nadměrnou vlhkostí zdiva

Použitím analogie mezi teplotním a vlhkostním polem, lze sestrojit i obdobnou vlhkostní mapu pozorovaného objektu. Měření se pak provádí několikrát, aby bylo možno vše porovnat v závislosti na čase.

 

Vlhkost se vyskytuje na místech rychlé změny teploty. Tímto způsobem jdou tedy snadno odhalit kritické místa. Vlhkost způsobuje plísně a škodlivě působí na celou konstrukci objektu. Její lokalizování a odstranění je proto na místě.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies