Teplo domova plastovými okny

Plastová okna jsou čím dál větším trendem zejména díky menšímu úniku tepla, potažmo tedy velké úspory energií. Již dávno pominuly časy, kdy se vyráběla dvou či tří komorové okna, na která jste museli složitě vybírat vhodnou firmu a trávit dlouhé týdny čekáním na splnění vaší zakázky.

Plastová okna

izolační pěna

Dnešní trh nabízí nesčetné množství firem v oboru výroby plastových oken či jejich montáží a případných demontáží. Kdo by chtěl plastová okna demontovat, ptáte se? Najdou se totiž i takoví jedinci, kteří jsou věrni dřevěným materiálům, a když se na trhu objeví možnost výměny plastových oken za okna dřevěná s totožnými vlastnostmi, jsou ochotni si za tuto vymoženost připlatit.

 

Jaké nároky jsou na instalaci? Při výměně oken se začíná přípravou okenního otvoru. Demontáž starých oken a montáž plastových však šikovnější jedinci zvládnou i sami, tak proč zbytečně platit firmu? Po demontáži starých oken je potřeba přizpůsobit velikost otvoru novému oknu. Dalším krokem je pak instalace nových oken a jejich kvalitní ukotvení a izolace. Mezi nejlepší izolační prostředky patří bezesporu nízkoexpanzní pistolová pěna. Velmi důležité při montáži nových oken je uvědomit si, že veškeré izolační materiály a instalační prostředky můžeme nakoupit levně, avšak ne vždy se úspora peněz vyplatí. Vhodnější kritéria pro výběr tohoto zboží jsou jejich parametry.

Jaké důsledky by mohly mít nekvalitní materiály a prostředky? Špatná instalace plastových oken může mít za následek vznik nadměrné vlhkosti a plísní. Plísně a vlhkost vznikají při nesprávném osazení otvoru a slabé vnější izolaci, kdy dochází ke kondenzaci a průniku vlhkosti. Dalším nešvarem je pak hluk, který je následkem nedůsledně provedené montáže a u dřevěných oken je pak následkem snížení životnosti.

Investice do kvalitního sortimentu se vám vrátí ve formě výrazně snížených nákladů na vytápění a šťastných úsměvů vašich nejbližších.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 1 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies