Barbecue
Barbecue je slabě ostrá kořenící směs, vhodná především ke grilování. Lze s ní ochutit steaky, bíle maso i marinádu na maso. Ve směsi nalezneme sladkou papriku, cibuli, mrkev, hořčici, paprikové plátky, koriandr a petrželovou nať.
Grilovací koření
Je ostře palčivá kořenící směs, která se používá na běžné grilování, pečení a smažení všech druhů mas, ryb i zeleniny. Výborně dochutí masové rolády, sekanou, zapékaná jídla z masa a zeleniny. Grilovaní koření v sobě obsahuje sladkou papriku, cibuli, kari, kmín, česnek, chilli, rozmarýn a sůl.
Gulášové koření
Gulášové koření je kořenící směs vhodná na přípravu nejen gulášů, ale i všech gulášových jídel, na okořenění různých polévek, pro přípravu minutek nebo omáček smetanového typu. V této směsi nalezneme sladkou papriku, ostrou papriku, česnek, kmín, koriandr, oregáno a sůl.
Country směs
Country směs koření ochucuje drůbež, minutky z hovězího masa, grilované vepřové maso. Téměř polovinu směsi tvoří sůl, dále pak paprika, chilli, rozmarýn a oregáno.
Bramborák
Tato směs je vhodná nejen k ochucení klasických českých bramboráků, ale také polévek (česnekové, bramborové či hrachové), pečených a restovaných brambor, topinek, omelet, králičího či skopového masa. Ve směsi na bramborák nalezneme následující přísady: česnek, kmín, cibule, majoránka, hořčice bílá, chilli, paprika, pepř černý a sůl.
Adžika
Adžika je nepálivá kořenící směs původem z gruzínské kuchyně. Je vhodná na grilování masa i zeleniny, přidává se do mletých mas a šašlíků. Vynikající je na přípravu rybích pokrmů či dušení a pečení drůbežího nebo vepřového masa. Výborně dochutí guláš, skopové a jehněčí maso. Adžika obsahuje následující přísady: paprika, kopr, koriandr, česnek, celer nať, směs koření a zeleniny, sůl.
Diskuze