Tajemství kořenících směsí – 2.díl

Jaké přísady nalezneme v kořenících směsích barbecue, adžika nebo bramborák? V dnešním článku se také dozvíte, co obsahuje grilovací, gulášové či country koření.

Kořenící směs

Barbecue

Barbecue je slabě ostrá kořenící směs, vhodná především ke grilování. Lze s ní ochutit steaky, bíle maso i marinádu na maso. Ve směsi nalezneme sladkou papriku, cibuli, mrkev, hořčici, paprikové plátky, koriandr a petrželovou nať.

Grilovací koření

Je ostře palčivá kořenící směs, která se používá na běžné grilování, pečení a smažení všech druhů mas, ryb i zeleniny. Výborně dochutí masové rolády, sekanou, zapékaná jídla z masa a zeleniny. Grilovaní koření v sobě obsahuje sladkou papriku, cibuli, kari, kmín, česnek, chilli, rozmarýn a sůl.

Gulášové koření

Gulášové koření je kořenící směs vhodná na přípravu nejen gulášů, ale i všech gulášových jídel, na okořenění různých polévek, pro přípravu minutek nebo omáček smetanového typu. V této směsi nalezneme sladkou papriku, ostrou papriku, česnek, kmín, koriandr, oregáno a sůl.

Country směs

Country směs koření ochucuje drůbež, minutky z hovězího masa, grilované vepřové maso. Téměř polovinu směsi tvoří sůl, dále pak paprika, chilli, rozmarýn a oregáno.

Bramborák

Tato směs je vhodná nejen k ochucení klasických českých bramboráků, ale také polévek (česnekové, bramborové či hrachové), pečených a restovaných brambor, topinek, omelet, králičího či skopového masa. Ve směsi na bramborák nalezneme následující přísady: česnek, kmín, cibule, majoránka, hořčice bílá, chilli, paprika, pepř černý a sůl.

Adžika

Adžika je nepálivá kořenící směs původem z gruzínské kuchyně. Je vhodná na grilování masa i zeleniny, přidává se do mletých mas a šašlíků. Vynikající je na přípravu rybích pokrmů či dušení a pečení drůbežího nebo vepřového masa. Výborně dochutí guláš, skopové a jehněčí maso. Adžika obsahuje následující přísady: paprika, kopr, koriandr, česnek, celer nať, směs koření a zeleniny, sůl.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 2 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies