Abychom vám mohli poskytovat služby sociálních sítí, používáme na tomto webu soubory cookie. Soubory cookie slouží k osobnímu přizpůsobení obsahu, poskytování reklam na míru. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookie.

Svěží tvarohový dezert s malinami

Také milujete tvaroh na všechny možné způsoby? Tvaroh možná vypadá obyčejně , ale jeho jemná chuť nás vždy potěší. 

Tvarohový dezert s malinami

 

Tvarohový koláč s báječnou omáčkou z malin (8 - 10 ks)

 

  • Krupicový cukr - 100 g
  • Hladká mouka - 150 g
  • Vejce - 1 ks
  • Máslo - 100 g (musí být změklé)
  • Kypřící prášek - ½ sáčku
  • Biocitron - strouhaná kůra z ½ ks

 

Malinovou omáčku si snadno připravíte ze 2 ingrediencí:

 

  • Maliny - 250 g (+ maliny na ozdobení)
  • Krupicový cukr - 65 g

 

Na tvarohovou náplň budete potřebovat tyto suroviny:

 

  • Máslo - 160 g
  • Rum - 1 lžíce
  • Mléko - 425 ml
  • Tvaroh - 500 g (měkký)
  • Vejce - 3 vejce
  • Krupicový cukr - 175 g
  • Vanilkový puding - 1 sáček

 

Budete potřebovat kulatou dortovou formu o průměru 30 cm. Vyložte si ji pečícím papírem a začněte si připravovat těsto. Ve větší míse si smíchejte mouku, kypřící prášek, vejce, máslo, cukr i citronovou kůru. Rukama vypracujte těsto. Hotové těsto je velmi křehké, proto ho zabalte do potravinové fólie a vložte na 30 minut do lednice.

 

Mezitím, co se vám bude těsto chladit, si připravte náplň. Rozpusťte si máslo, vlijte do něj mléko a promíchejte. Pak si vezměte další mísu a smíchejte v ní ostatní ingredience - vejce, vanilkový puding, rum, cukr a tvaroh. Jakmile vše pečlivě promícháte, přidejte mléko s máslem. Šlehejte tak dlouho, dokud se vše nespojí. Nyní si dejte předehřát troubu na 150 °C. Vyndejte si těsto z lednice, vmáčkněte jej do dortové formy na tloušťku asi 4 mm.

 

Poté na něj nalijte tvarohovou náplň a dejte péct na 45 minut. Po upečení nechte vychladnout a v tom mezičase si stihnete připravit malinovou omáčku. Do malého hrnce dejte opláchnuté maliny a cukr. Podlijte je malým množstvím vody a nechte vařit minimálně 15 minut. Směs sceďte přes jemný cedník a ještě svařte, aby vám vznikla hustší konzistence. Před podáváním koláče nalijte na talíř trochu té omáčky a klidně ještě dozdobte malinami.

 

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2017 eMagazíny.CZ s.r.o.