Abychom vám mohli poskytovat služby sociálních sítí, používáme na tomto webu soubory cookie. Soubory cookie slouží k osobnímu přizpůsobení obsahu, poskytování reklam na míru. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookie.

Suflé s čokoládou a lískovými oříšky

Vyzkoušeli jste suflé s čokoládou a lískovými oříšky? Toto lahodné suflé je mimořádně snadné na přípravu a přitom jde o působivý dezert pro sváteční příležitosti. Obsah tuku je podstatně nižší než u klasického suflé.

Suflé

Suflé s čokoládou a lískovými oříšky - potřebné ingredience

  • 2 lžičky nesoleného másla
  • 30 gramů najemno nakrájených sušenek (nejlépe s příchutí amaretta)
  • 250 mililitrů polotučného mléka
  • několik kapek vanilkové esence
  • 3 lžičky kukuřičné mouky
  • 50 gramů mletých lískových oříšků
  • 100 gramů na kousky rozlámané kvalitní čokolády (nejméně se 70% kakaa)
  • 2 žloutky
  • 1 lžíce oříškového nebo mandlového likéru
  • 4 bílky
  • špetka soli
  • 100 gramů pískového cukru
  • 500 gramů rozpůlených jahod
  • 1 lžíce moučkového cukru na poprašku

Suflé s čokoládou a lískovými oříšky - postup přípravy

1. Troubu předehřejte na 180°C. Máslem vytřete šest formiček nebo zapékací mističky a stěny vysypte drobečky sušenek s příchutí tak, aby se zcela pokryly.

 

2. Mléko s vanilkovou esencí dejte do hrnce a přiveďte k varu. Hrnec poté odstavte. Kukuřičnou mouku rozšehejte v misce s lískovými oříšky a trochou horkého mléka, přidávaného po lžicích na hustou kaši. Za stálého šlehání pomalu přilévejte tolik zbývajícího mléka, aby vznikla hladká hustá tekutina, a na závěr přilijte zbytek. směs přelijte zpátky do hrnce a za stálého míchání přiveďte do varu. Mléko zvolna vařte 2 až 4 minuty, nebo dokud nezhoustne.

 

3. Hrnec odstavte a přidejte do něj čokoládu. Hrnec zakryjte poklicí a nechte stát 1 až 2 minuty, nebo dokud se čokoláda nerozpustí. Mléko důkladně zamíchejte. Metlou do něj po jednom zašlehejte žloutky a na závěr přidejte oříškový nebo mandlový likér.

 

4. Vaječné bílky dejte do větší čisté a odmaštěné nádoby spolu se špetkou soli. Ponorným mixérem nebo metlou šlehejte bílky do polotuha, poté přidávejte po lžicích cukr. Z bílků ušlehejte lesklý tuhý sníh.

 

5. Lžíci sněhu přidejte na zjemnění do čokoládové směsi a tou přelijte zbývající sníh. Gumovou stěrkou nebo kovovou lžící opatrně promíchejte. (S případnými bílými proužky si nedělejte starosti).

 

6. Směs na suflé rozdělte do připravených mističek a dejte je péct do středně vyhřáté trouby na 15 minut, nebo dokud nevyběhnou a povrch mírně nezhnědne. Mističky přendejte na talířky s jahodami a chcete-li, suflé poprašte moučkovým cukrem.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2017 eMagazíny.CZ s.r.o.