Stylový textil v kuchyni

I kuchyňský textil podléhá módním trendům. Měl by být elegantní, praktický a s ostatními doplňky musí ladit. S některými kousky lze rovněž šikovně zamaskovat poškozený nebo jinak nedokonalý nábytek.

Kuchyňský chňapky

<!-- -->

Při výběru kuchyňského textilu se nutně nemusíte držet jedné značky a barvy. Kombinovat můžete prakticky cokoliv, jestliže je dodrženo jedno určité téma (např. květiny různých druhů). V barvách ale buďte střízlivější. Čím méně kombinací, tím lépe

Červená chňapka vlevo se používá na rukojeti hrnců a pánví.

Kuchyňské chňapky existují v několika variantách. Nejběžnější jsou chňapky rukavice, pořídit si ale můžete i chňapky na hrnec či na rukojeti. Vyráběny jsou z bavlny nebo silikonu.

Chňapka uprostřed se používá na poklice hrnců.

Nejlepší materiál kuchyňských utěrek je bavlna a len, či jejich kombinace. Len má vyšší savost a déle vydrží. Na leštění můžete použít utěrky z bambusu, nepouští chloupky a dobře sají. Utěrky lze použít i jako dekoraci v kuchyni.

Vlevo je kuchyňská utěrka z bambusového vlákna, utěrka s květinovým vzorem je z bavlny.

Francouzský styl není přeplácaný, nehýří barvami, je ale elegantní, decentní a z vaší kuchyně či jídelního koutu vytvoří honosnou místnost.

Běhouny na stůl mohou mít různé velikosti, tvary, ale i způsob zpracování. Běhoun vlevo je venkovského stylu, zatímco běhoun s třásněmi na obou koncích se hodí do kuchyně s luxusnějším interiérem.

Při výběru doplňků nezapomínejte ani na židle. Textil na opěry židle není nutný, soustřeďte se spíše na sedáky, a to především u židlí, kterým chybí polstrování. Sedáky ocení především děti, kterým se u vyššího stolu sedí nepohodlně.

Oba sedáky jsou ze 100% bavlny, v zadní části jsou připraveny šňůrky na uchycení k židli.

Rohovým lavicím textilní doplňky také sluší, vyniknou na nich nejen sedáky, ale především polštáře různých velikostí i barev. Každý stolovník by měl mít pohodlí a možnost opřít se o svůj vlastní polštář.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies