Stylové podzimní dekorace - 2.díl

Přivítejte podzim stylově. Vyrobte si vlastnoručně voskové svíčky, dekorace z listů a nebo slaměné panáčky. Poradíme Vám, jak na to!

Podzimní dekorace

Vyrábíme svíčky s podzimními motivy

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nejen stylovou, ale také praktickou dekorací mohou být vlastnoručně vyrobené svičky s podzimními motivy.

K výrobě budeme potřebovat vosk (zbytky použitých svíček, případně nové voskové svíčky nebo voskové granule či prášek), knot, starší menší hrnec (nejlépe smaltovaný), formy na svíčky (můžeme si je vlastnoručně vyrobit například z moduritu, který po vytvarování necháme dostatečně dlouho schnout a nebo si můžeme zakoupit již hotové formy na tvorbu svíček). Pokud chcete barevné svíčky, je potřeba si zakoupit speciální barvy (6 základních barev stojí cca 100 korun).

Vosk rozpustíme v menším smaltovaném hrnci na mírném ohni. Pokud budeme chtít barevné svíčky, musíme do hrnce během rozpouštění přidat speciální barvy. Mezitím do forem umístíme knoty. Jakmile je vosk zcela roztopený, můžeme jej nalít do předem připravených forem s podzimními motivy. Po uschnutí vosku můžeme dekoraci vyjmout z formy.

Podzimní variace z listů - girlanda

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

K výrobě girlandy budeme potřebovat různobarevné listy ze stromů, noviny, výkres, tuhé lepidlo, silon, balení skořice (celé), bezbarvý lak, nůžky.

Při podzimní procházce parkem si nasbíráme různobarevné listy stromů, které po příchodu domů po jednom rozložíme na noviny, překryjeme savým papírem a zatížíme. Takto listy necháme sušit alespoň 2 dny. Po usušení listy nalepíme tuhým lepidlem na výkres, necháme chvilku zaschnout a vystřihneme. Nůžkami uděláme do jednotlivých listů malou dírku.

Listy střídavě navlékáme na silonový provázek - na začátku nesmíme zapomenout vytvořit očko, abychom mohli girlandu následně pověsit na námi zvolené místo (například na okno). Listy jemně přestříkneme bezbarvým lakem, aby byly krásně lesklé a zůstaly barevné. Nakonec silonového provázku uvážeme pro zatížení 1 až 2 skořice.

Slamění panáčci snadno a rychle

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pro výrobu slaměných panáčků je vhodná sláma pšeničná, která je snadno zpracovatelná a mívá světložlutou barvu. Budeme také potřebovat, provázek nebo drátek, různobarevné látky, fixy na textil, nůžky, jehlu, nit, špejle, výkres a tužku.

Na výkres si nakreslíme libovolně velký obrys postavy, který vystřihneme a doprostřed nalepíme špejli, aby se dala postava zapíchnout například do květináče. Základ postavy obalíme slámou, kterou vytvarujeme za pomoci drátků. Konce končetin necháme mírně roztřepené, aby připomínaly klasický vzhled slaměných panáčků. Jakmile máme základ hotový, ušijeme ze zbytků látek obleček. Nejlépe ze světlé látky vytvoříme panáčkovi obličej, na který fixy na textil namalujeme oči, nos a ústa. Vlasy připevníme k hlavě drátkem.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies