Stylové bydlení s nádechem venkova

Pro ty, kteří touží po klidu, čistotě a harmonii s přírodou, ale zároveň mají v oblibě moderní design, jsme si dnes připravili rady a tipy, jak si zařídit svůj domov ve venkovském stylu.

Okno, rostlina, konev

Bydlení – hledejte inspiraci na venkově

Chystáte se rekonstruovat váš dům či byt? Toužíte po útulném a moderním hnízdečku, ale nemáte přesnou představu, jak by měl výsledek vypadat? Hledáte inspiraci? Zařiďte si svou domácnost ve venkovském stylu. Poradíme vám, jak na to.

V jednoduchosti je síla

Hlavními zásadami, kterých byste se měli při zařizování domova ve venkovském stylu držet, jsou jednoduchost a praktičnost. Je zbytečné „přeplácat“ svůj domov zbytečnostmi, které vám zbytečně zabírají prostor a padá na ně prach...Tento styl se vyznačuje čistými, spíše jednoduchými tvary, zdrženlivým designem a jemnými barvami.

V souladu s přírodou – přírodní materiály jsou moderní

Moderní domácnost ve stylu venkova by měla být prostá, ale útulná. Měla by především oslovit ty, kteří touží po klidu, čistotě a harmonii s přírodou, ale zároveň také ty, kteří mají v oblibě moderní design. Ve venkovském stylu byste měli sladit nejen doplňky, ale také nábytek a dlažbu.

Vhodný nábytek a dlažba

Nábytek by měl být nejlépe dřevěný – samozřejmě jsou možné i imitace dřeva (pokud si nemůžete dovolit koupit nový nábytek, můžete jej stylově otapetovat samolepící tapetou). Co se týče vhodné dlažby, vede kameninová, a nebo ta, která napodobuje přírodní kámen.

Vhodné barvy do vašeho interiéru

Při zařizování vašeho domova ve venkovském stylu, byste měli brát v úvahu i správný výběr barev, které do interiéru použijete. Vhodné jsou přírodní harmonické barvy, jako je například krémová, béžová, šedá, červená, žlutá, hnědá, modrá nebo cotto.

I ve venkovském stylu je potřeba nápaditost

K úplné útulnosti vašeho domova je vhodné, abyste jej doladili i takovými detaily, jako jsou například lišty, bordury, dekory, listely a bombata (reliéfní listely). Vše by mělo být s moderními florálními motivy, stylizovanými květinami na klasický venkovský způsob. Můžete použít i proužky nebo jiné geometrické aplikace.

Nezapomeňte na květiny

Co by to bylo za bydlení ve venkovském stylu, kdybychom zapoměli na přírodu? Teď máme na mysli rostliny – ty by ve vašem domově neměli v žádném případě chybět. Co se týče jejich výběru, představivosti se meze nekladou – samozřejmě nesmíme ale opomenout pěstební podmínky jednotlivých druhů rostlin (ty naleznete v naší rubrice – Pokojové rostliny). Je také vhodné sjednotit všechny pěstební nádoby do podobného stylu, aby nám nekazili celkový dojem. Velmi pěkně vypadají obaly na květináče vyrobené z ratanu či ze slámy.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 1 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies