Stavba drátěného plotu - jak na to?

Chcete si oplotit pozemek drátěným plotem? Nevíte jak na to? Poradíme vám. Co budete potřebovat ke stavbě drátěného plotu a jak při stavbě správně postupovat, se dozvíte v našem článku.

Plot

Co budeme potřebovat ke stavbě drátěného plotu?

  • sloupky
  • opěry sloupků
  • drát s oky (pletivo) – nejlépe pozinkovaný
  • napínací drát – nejlépe o průměru 4 milimetry
  • vázací drát – je tenčí a měkčí
  • napínák – pozinkovaný, potažený plastem

Nejprve zabetonujte plotové sloupky

Zabetonování sloupků, patří mezi nejzákladnější a velmi důležitou část při stavbě , která podstatně ovlivňuje kvalitu a životnost drátěného plotu. Sloupky betonujte přibližně ve vzdálenosti 250 centimetrů od sebe. Vykopejte díru 30 centimetrů širokou a minimálně 50 centimetrů hlubokou. Do takto připravené díry vložte sloupek (sloupek by měl být v zemi zapuštěný do 1/3), obložte jej zespod kameny a zalijte betonem (beton by neměl být příliš řídký). Povrch upravte pomocí lopaty.

Beton musí dobře ztvrdnout

Jakmile budete mít všechny sloupky pro váš nový plot hotové, je nutné, aby beton dobře ztvrdnul. Tvrdnutí betonu může trvat až 14 dní, ale je lepší nechat beton pořádně uzrát. Ušetří vám to mnoho práce a času v dalších letech. Na začátku a také na konci plotu nezapomeňte zabetonovat opěry sloupků.

Jak upevnit napínací drát plotu?

Ve spodní části, uprostřed a na vrcholu plotu upevněte napínáky drátu. Napínací drát připevněte k napínáku a umístěte do držáků na sloupcích. Šroubovým klíčem pak v napínáku navíjejte drát, který musí být napnut tak, aby se neprověsil váhou pletiva. Drát příliš neutahujte, aby se nepřetrhl.

Připevnění pletiva samotného plotu

Drát s oky částečně odrolujte a jeho začátek připevněte k prvnímu sloupku vázacím drátem. Pletivo rozrolujte po celé délce a jeho spodní i vrchní konec přehněte kolem napínacího drátu. Aby pletivo lépe drželo, můžete jej částečně připevnit i částečně vázacím drátem. Aby se plot neprohýbal, připevněte pletivo ke všem třem napínacím drátům nad sebou (dole, uprostřed i nahoře). Jednotlivé díly pletiva spojujte tak, že konce drátů zatočte do ok dílu dalšího.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 2.0 Počet: 3 Nejlepší: 3 Nejhorší: 1

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies