Správné krmivo pro štěňata

Jak by měla vypadat péče o štěňata po narození? Do kdy by měla štěňata sát mateřské mléko a kdy je vhodný čas přejít na granule pro štěňata? V kolika týdnech věku by se měla nechat štěňata poprvé odčervit?

Štěňata

krmivo pro psyPrvní týdny života štěněte

Štěně po narození saje mateřské mléko a s ním přijímá i protilátky proti nakažlivým nemocem, které prodělala nebo proti nimž byla očkována jeho matka. Tyto protilátky chrání štěně několik prvních týdnů života. Kolem jednoho měsíce stáří je začíná jeho organismus odbourávat. Hladina protilátek se postupně snižuje pod mez schopnou mládě ochránit. Právě teď přichází čas na granule pro štěňata Eukanuba.

Přikrmování štěňat

V období jednoho měsíce věku štěňat můžeme začít s pomalým přikrmováním - podáváme jen mléko a kaše určené pouze pro štěňata. V dalších týdnech můžeme začít s kousky vařeného masa s rýží, s granulemi, přidat můžeme i kostičky tvrdého sýra nebo měkký tvaroh. Na kvalitu krmiva opravdu dbejte, jinak můžete štěněti zadělat na nepříjemné zdravotní potíže, které určitě zasáhnout i vás. Chovatelka.cz doporučuje krmivo pro štěňata Eukanuba

Vhodné granule pro štěňatakrmivo pro psy

Výběr krmiva je téměř stejně odpovědnou otázkou, jako výběr jídla pro malé dítě. Štěně neumí říct a posoudit, zda mu strava vyhovuje. Rozhodování je tedy pouze v našich rukách. Na prvním místě je samozřejmě jeho blaho. Potrava mu musí poskytnout veškeré potřebné živiny pro dokonalé zdraví a současně mu chutnat.

Eukanuba-shop.cz nabízí granule Eukanuba pro štěňata malých, středních i velkých plemen do jednoho roku. Pro všechny psí rasy jsou určeny speciální výrobky pro štěňata Eukanuba Puppy & Junior Lamb. Tyto granule obsahují velké množství jehněčího masa a rýže.  Jde o vysoce kvalitní superprémiové krmivo. Granule dobře stráví i citliví pejsci. Složení zaručí výborný zdravotní stav, krásnou srst i pokožku. 

Jak poznat kvalitní krmivo

Kvalitu krmiva nejrychleji poznáme podle trusu štěněte. Hodnotnou, správně vyváženou a dobře stravitelnou potravu organismus využije téměř beze zbytku a z těla vycházejí pouze nezbytné nestravitelné složky a odpadové produkty. Výkaly jsou pak malé, pevné, dobře formované, bez výrazně nepříjemného zápachu. Pokud přecházíme z jednoho krmení na druhé, nemusí být snížená kvalita trusu v prvních dnech znakem horší jakosti krmiva.

 

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.5 Počet: 2 Nejlepší: 5 Nejhorší: 4

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies