Sportujeme se svým psem

V dnešním článku Vám představíme oblíbené „psí“ sporty, jako je například Flyball, Dogdancing, Dogfrisbee a Dogtreking. Přečtěte si o těchto sportech více informací.

Dvě štěňátka

Dogdancing - tanec se psem

Dogdancing by se dal zjednodušeně popsat jako tanec se psem. Naučíme svého psa různé pohybové triky - od otoček, přes couvání, obraty až po přeskoky, vybereme si vhodnou hudbu a společně se svým psem tvoříme sestavu. Naši snahu můžeme předvést na soutěžích organizovaných  Dog Dancing klubem, který má 4 divize (musical dressage, heelwork to music, freestyle, tanec se psem) a nebo na soutěžích pořádaných Klubem tance se psem.

Dogfrisbee - „hop" za diskem

Dogfrisbee je v Česku nejmladším psím sportem. Otcem Dog Frisbee je Američan Alex Stein. Zjednodušeně lze říci, že základem tohoto psího sportu, je lov speciálních létajících plastových disků. Také v dogfrisbee lze soutěžit v různých disciplínách - například  hod do dálky, hod na cíl, hod na čas a nebo také lákavá freestylová sestava. Příznivce Dogrisbee sdružuje DiscDog klub České republiky.

Dogtreking - náročný, ale za to víc lákavý

Dogtreking je vytrvalostním sportem, při kterém společně se svým psem překonáváme různě dlouhé vzdálenosti (100 kilometrů a více), často v několika etapách. Závodit může jakýkoliv pes, po celou dobu pochodu musí být s námi spojen vodící šňůrou. Povinností je nést sebou v batohu povinné vybavení, jako je například lékárnička, jídlo pro psa i majitele, voda, misky, čelová svítilna, mapa, botičky pro psa a také potřeby pro přespání v přírodě. Na překonání dané vzdálenosti je určen časový limit.

Flyball - vzájemná souhra psů a páníčků

Týmovým psím sportem je Flyball. Cílem je, aby pes v nejkratším čase doběhl po dráze se 4 skokovými překážkami k boxu, ze kterého uvolní našlápnutím míček,a společně s míčkem se vrátí opět přes 4 překážky k nám. Soutěží obvykle čtyřčlenná družstva rozdělená podle výkonnosti. Zcela zásadní je u tohoto sportu vzájemná souhra psů a majitelů v jednom týmu. Soutěže pořádá Flyball Club ČR.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies