Špenátová roláda - jaké ingredience budeme potřebovat
- 0,5 kg lisovaného mraženého špenátu
- 7 vajec
- hrubou mouku
- 1 lžíce hladké mouky
- 2 lžíce oleje
- 1 větší cibule
- 4 dkg másla
- 0,25 l smetany
- 1 konzerva žampionů
- ocet
- sůl
Špenátová roláda - postup přípravy
Rozmrazený a vody zbavený špenát dáme do mísy a vmícháme 3 žloutky a 3 lžíce hrubé mouky, osolíme a přidáme sníh ze 3 bílků. Vymícháme těsto a rovnoměrně je rozetřeme na máslem vymazaný a hrubou moukou vysypaný plech. Pečeme v mírně vyhřáté troubě asi 15 minut.
Náplň:
Na oleji osmažíme nakrájenou cibuli, osolíme, opepříme, přidáme 4 vejce a uděláme řídká míchaná vajíčka. Náplň namažeme na ještě teplé špenátové těsto a srolujeme jako roládu.
Hotovou roládu nakrájíme a podáváme s touto omáčkou:
Nadrobno nakrájíme žampiony, podusíme na oleji, až zmizí voda. Přidáme lžíci hladké mouky, pepř, sůl a zalijeme sladkou nebo kyselou smetanou. Chvíli povaříme, ochutíme octem, případně cukrem. Roláda je dobrá s vařenými brambory, dá se jíst i studená bez omáčky jako lehká večeře se skleničkou vína.
Diskuze