Abychom vám mohli poskytovat služby sociálních sítí, používáme na tomto webu soubory cookie. Soubory cookie slouží k osobnímu přizpůsobení obsahu, poskytování reklam na míru. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookie.

Špenátová roláda s žampiónovou omáčkou

Ze zeleniny se dá vykouzlit mnoho lahodných, zajímavých a také zdravých pokrmů. Mezi takové pokrmy patří špenátová roláda s žampiónovou omáčkou. Jaké budete potřebovat ingredience a jak postupovat při přípravě rolády?

Špenát

Špenátová roláda - jaké ingredience budeme potřebovat

  • 0,5 kg lisovaného mraženého špenátu
  • 7 vajec
  • hrubou mouku
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 2 lžíce oleje
  • 1 větší cibule
  • 4 dkg másla
  • 0,25 l smetany
  • 1 konzerva žampionů
  • ocet
  • sůl

Špenátová roláda - postup přípravy

Rozmrazený a vody zbavený špenát dáme do mísy a vmícháme 3 žloutky a 3 lžíce hrubé mouky, osolíme a přidáme sníh ze 3 bílků. Vymícháme těsto a rovnoměrně je rozetřeme na máslem vymazaný a hrubou moukou vysypaný plech. Pečeme v mírně vyhřáté troubě asi 15 minut.

Náplň:

Na oleji osmažíme nakrájenou cibuli, osolíme, opepříme, přidáme 4 vejce a uděláme řídká míchaná vajíčka. Náplň namažeme na ještě teplé špenátové těsto a srolujeme jako roládu.

Hotovou roládu nakrájíme a podáváme s touto omáčkou:

Nadrobno nakrájíme žampiony, podusíme na oleji, až zmizí voda. Přidáme lžíci hladké mouky, pepř, sůl a zalijeme sladkou nebo kyselou smetanou. Chvíli povaříme, ochutíme octem, případně cukrem. Roláda je dobrá s vařenými brambory, dá se jíst i studená bez omáčky jako lehká večeře se skleničkou vína.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2017 eMagazíny.CZ s.r.o.