Speciality německé kuchyně

Německá kuchyně je všeobecně složena z mnoha různých regionálních kuchyní, které se od sebe méně či více odlišují. V dnešním článku jsme si pro vás připravili recepty na pokrmy, které jsou oblíbené po celém Německu. Mezi takové pokrmy patří například flambírovaný koláč s cibulí a smetanou a také Eintopf, neboli jídlo z jednoho hrnce.

Cibule

Eintopf – německé jídlo z jednoho hrnce

Budeme potřebovat 250 gramů sterilovaného zelí, 200 gramů polévkové zeleniny, 150 gramů bílých fazolek, 150 gramů čočky, 150 gramů uzeniny (klobása, uzené, apod.), 200 mililitrů smetany na vaření, 4 – 5 polévkových lžic hladké mouky, 5 polévkových lžic másla, špetku kypřícího prášku, sůl, pepř a polévkové koření.

Fazole a čočku přebereme, propláchneme a vaříme zvlášť v hrnci se špetkou prášku do pečiva. Po uvaření scedíme. Polévkovou zeleninu očistíme a nakrájíme na malé kostičky. Vybranou uzeninu také nakrájíme na malé kostičky.

Ve velkém hrnci připravíme z másla a mouky světlou jíšku, přidáme na kostičky nakrájenou uzeninu a zeleninu. Krátce vše osmahneme, zalijeme vodou a necháme chvilku povařit. Poté přidáme scezené a na menší kousky nakrájené zelí a opět vaříme, dokud na povrch nevystoupí tuk. Ten odebereme.

Nakonec do hrnce přidáme předem uvařenou čočku, fazole a dochutíme dle chuti solí, pepřem a polévkovým kořením. Na zjemnění přidáme do pokrmu smetanu a již nevaříme.

Flammkuchen - flambírovaný koláč

Budeme potřebovat 250 gramů hladké mouky, 200 gramů slaniny, 200 gramů tvarohu, 100 mililitrů vody, 50 mililitrů zakysané smetany, 2 – 3 velké cibule, 20 gramů másla, 20 gramů čerstvého droždí, 2 polévkové lžíce sádla, 1 žloutek, sůl, pepř, cukr a muškátový oříšek.

V menší misce rozdrolíme droždí, zalijeme vlažnou vodou, přidáme trochu cukru a necháme na teplém místě, dokud nám nevzejde kvásek.

Do větší mísy vložíme mouku, sádlo, máslo a kvásek, dobře promícháme a necháme na teplém místě kynout alespoň jednu hodinu. Mezitím si připravíme náplň a to tak, že smícháme tvaroh, zakysanou smetanu a žloutek, dochutíme solí, pepřem a muškátovým oříškem.

Cibuli oloupeme, nakrájíme na tenká kolečka a necháme na másle lehce zesklovatět. Slaninu nakrájíme na tenké nudličky. Z těsta vyválíme tenký plát, vložíme jej na vymaštěný plech, potřeme tvarohovou hmotou a posypeme cibulí a slaninou.

Pečeme v předem vyhřáté troubě na 250 °C přibližně 15 až 20 minut. Flambírovaný koláč podáváme teplý.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.5 Počet: 2 Nejlepší: 5 Nejhorší: 4

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies