Speciality mexické kuchyně

Nechte se inspirovat mexickou kuchyní a připravte si společně s námi rajskou polévku se zeleným pepřem, domácí tortilly a nebo hovězí buritos. Dnes vám prozradíme recepty na tyto dobroty.

Papriky

Rajská polévka se zeleným pepřem

K přípravě budeme potřebovat 1 kilogram zralých rajčat, 1/2 litru vývaru (nejlépe kuřecího), 35 gramů másla, 2 větší mrkve, 2 větší cibule, 2 – 3 stonky celeru, zelený pepř v nálevu, česnek, sůl, pepř, bobkový list, cukr, olivový olej a trochu smetany.

V hrnci rozehřejeme trochu olivového oleje s máslem. Přidáme oloupanou a nahrubo nastrouhanou mrkev, najemno nakrájenou cibuli a celerové stonky. Vše mírně osmahneme. Zalijeme vývarem, přidáme dle chuti česnek a pod pokličkou vaříme přibližně 15 minut, dokud zelenina nezměkne. Poté k polévce přidáme nakrájená rajčata bez slupek, trochu bobkového listu, trochu cukru a vaříme dalších 30 minut.

Polévku rozmixujeme ponorným mixérem, přecedíme, vrátíme zpět na sporák a ještě krátce povaříme. Ke konci vaření přidáme do polévky 1 až 2 polévkové lžíce zeleného pepře naloženého v nálevu, dochutíme solí a mletým pepřem. Pro zjemnění polévky můžeme použít smetanu.

Mexické buritos s domácími tortillami

Budeme potřebovat 500 gramů hovězího masa, 200 mililitrů hovězího vývaru, 2 menší červené cibule, 1 menší bílou cibuli, chilli papričky, sůl, pepř, hřebíček, bobkový list a olivový olej.

K přípravě tortill budeme potřebovat následují ingredience: 300 mililitrů vody, 200 gramů hladké mouky, ½ balíčku kypřícího prášku, 3 polévkové lžíce rostlinného oleje, 1 čajovou lžičku cukru, špetku soli.

Nejprve si připravíme tortilly a to tak, že ve větší míse smícháme hladkou mouku s kypřícím práškem, čajovou lžičkou cukru, špetkou soli a 3 polévkovými lžičkami rostlinného oleje. Za stálého míchání přidáváme vodu, dokud nám nevznikne hladké těsto. To rozdělíme na osm částí a z každé z nich vytvoříme tenkou placku – tedy tortillu. Tortilly pečeme nasucho na pánvi. Jakmile získají zlatavou barvu, jsou hotové.

Buritos si připravíme následovně. Červené i bílou cibuli nakrájíme na tenká kolečka a osmažíme na pánvi s trochou oleje. K osmahnuté cibuli přidáme na menší kousky nakrájené hovězí maso, celou skořici, 3 až 4 kusy hřebíčku, bobkový list a trochu soli. Po krátkém orestování směs zalijeme hovězím vývarem a pod pokličkou dusíme, dokud maso nezměkne a vývar se nevypaří. Z buritos vyjmeme koření (bobkový list, skořici a hřebíček), dochutíme solí a pepřem dle chuti.

Směs rozdělíme na 8 dílů. Každou tortillu namažeme jedním dílem burittos, posypeme najemno nasekanou chilli papričkou, položíme na ni list hlávkového salátu a svineme ji do kornoutu. Podáváme se salsou dle vlastního výběru. Vhodná je například pikantní rajčatová salsa.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies