Speciality japonské kuchyně

Nechte se inspirovat Japonskem a připravte si oblíbené pokrmy jejich kuchyně. Recept na japonskou kuřecí polévku, zeleninovou tempuru a nebo sorbet ze zeleného čaje naleznete v dnešním článku.

Japonská kuchyně

Japonská kuřecí polévka

Budeme potřebovat 2 větší kuřecí stehna, 1 litr vody, 1 pórek, 100 gramů ředkve, 100 gramů hub, 100 gramů karotky, 3 polévkové lžíce bílého vína a sůl.

Kuřecí stehna vložíme do většího hrnce, zalijeme je vodou a vaříme dokud maso neodpadne od kosti. Z povrchu vývaru odebereme mastnotu, maso nakrájíme na malé kousky a dáme jej zpět do polévky. U polévky zmírníme plamen a přidáme do ní omytou karotku, ředkev a houby, které nakrájíme na tenká kolečka. Když je zelenina měkká, přidáme do polévky najemno nakrájený pórek, bílé víno a dokořeníme dle své chuti.

Krevetovo-zeleninová tempura

Budeme potřebovat 8 – 12 tygřích krevet, 8 hub shiitake, 2 menší lilky, 2 zelené papriky, polovinu bílé ředkve Daikon, 1 sladkou bramboru, čerstvý zázvor, 150 gramů obalovací směsi Tempura, 1 vejce, kostky ledu, omáčku zvanou Tencuja a olej na smažení.

Krevety uvaříme, necháme vychladnout a odstraníme z nich krunýř. Houby omyjeme, očistíme a necháme je v celku. Lilky nakrájíme na plátky, bramboru na kolečka a papriky na silnější proužky. Směs na obalení krevet a zeleniny si připravíme z vejce a obalovací směsi zvané Tempura. Do směsi přidáme kostky ledu a promícháme. Je důležité, aby vzniklé těsto bylo husté a vychlazené. Následně kousky krevet a zeleniny smáčíme v těstíčku a házíme je do vroucího oleje (po kouscích, ne vše najednou!). Osmažíme, poté je vyjmeme a přebytečný olej z Tempury necháme odkapat na savé papírové utěrce. Podáváme se strouhanou bílou ředkví a omáčkou Tencuja, kterou lze připravit smícháním 1 hrnečku vody, půl lžičky koncentrovaného vývaru, čtvrt hrnečku sójové omáčky a čtvrt hrnečku Mirinu.

Sorbet ze zeleného čaje a máty

Budeme potřebovat 100 gramů třtinového cukru, 500 mililitrů vody, 4 polévkové lžíce zeleného čaje, 8 výhonků máty, 1 limetku.

Do půl hrnce nalijeme půl litru vody, přidáme třtinový cukr a necháme projít varem. Odstavíme z plotny, přidáme lístky čerstvé máty a necháme 10 minut louhovat. Poté přidáme rozdrcený zelený čaj a necháme 3 až 5 minut louhovat. Scedíme, směs nalijeme do mrazuvzdorné dózy a necháme vychladnout. Do vychladlé směsi přidáme šťávu z limety a dáme do mrazničky. Během mražení alespoň třikrát promícháme, aby se v sorbetu netvořily ledové krystalky. Po vychladnutí servírujeme jako zmrzlinu.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies