Speciality čínské kuchyně

Čínská kuchyně je ve světě velmi oblíbená a to nejen pro svou barevnost, ale především rozmanitou škálu chutí. V dnešním článku jsme se touto kuchyní nechali inspirovat a připravili jsme si pro vás recepty na čínské tradiční pokrmy, kterými jsou například kuřecí kung pao a nebo pekingské zelné závitky.

Čínská kuchyně

Pravé čínské kung pao

K přípravě budeme potřebovat 500 gramů kuřecích prsních řízků, 4 chilli papričky, 100 gramů arašídů, 1 vejce, 2 polévkové lžíce sojové omáčky, 1 polévkovou lžíci rýžového vína, 1 polévkovou lžíci solamylu, cukr, sůl a pepř dle chuti a olej.

Kuřecí prsa opláchneme, necháme okapat a nakrájíme na kostičky. V misce si smícháme vejce se solí a solamylem tak, aby nám vznikla hustější kašička. Tou následně obalíme kousky masa. Obalené kuřecí kousky necháme chvíli odležet a mezitím si nasekáme najemno chilli papričky (bez semínek), vložíme je do hrnce, smícháme se sójovou omáčkou, rýžovým vínem, cukrem, pepřem a špetkou soli. Omáčku krátce povaříme a poté stáhneme z ohně.

Na pánvi s trochou oleje zprudka osmažíme kuřecí kousky, přidáme arašídy a po chvíli zalijeme připravenou omáčkou. Dobře vše promícháme a hned servírujeme. Vhodnou přílohou je rýže, čínské nudle a nebo zeleninový salát.

Pekingské zelné závitky

Budeme potřebovat 1 hlávku pekingského (čínského) zelí, 500 gramů rajčat, 250 mililitrů vývaru, 100 gramů čočky, 100 gramů pórku, 100 gramů mrkve, 100 gramů celeru, 100 gramů sýra, 2 vejce, 1 cibuli a trochu oleje.

Předem namočenou čočku uvaříme do měkka. Pórek, mrkev a celer oloupeme, nakrájíme najemno a dusíme společně s čočkou přibližně 10 minut. Mezitím si oddělíme jednotlivé listy čínského zelí a krátce je necháme spařit ve vroucí vodě. Z listů odstraníme tvrdé části a osušíme je. Čočku a zeleninu promícháme s nastrouhaným sýrem a vzniklou směsí plníme listy zelí, které poté zavineme a převážeme nití.

V pánvi s trochou oleje osmažíme najemno nakrájené tvrdší zbytky listů pekingského zelí a najemno nakrájenou cibuli. Po chvíli přidáme do pánve připravené závitky, zalijeme vývarem (nejlépe kuřecím) a dusíme pod pokličkou 15 až 20 minut. Po deseti minutách přidáme do pánve spařená, oloupaná a malé kostičky nakrájená rajčata a vše krátce ještě povaříme.

Závitky podáváme posypané nadrobno nakrájenými vejci, které si předem uvaříme natvrdo. Vhodnou přílohou je rýže a nebo čínské rýžové nudle.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 1 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies