Skvělé tipy na velikonoční zdobení vajec

Vajíčka nemusíte zdobit jen kvůli dětem. Krásnými velikonočními vajíčky si můžete vyšperkovat i svůj byt. Přivolejte si domů jarní náladu. Popusťte uzdu své fantazii a zkuste vajíčka ozdobit i jinak, než je jen ponořit do barvy nebo nalepit v horké vodě plastikové obrázky. Je tolik krásných, originálních způsobů.

Velikonoce se blíží

 

Můžete se inspirovat našimi nápady.

 

  1. Pokud hledáte snadný, ale vysoce efektní způsob zdobení vajíček, zkuste na vajíčko přivázat nějakou rostlinku. K upevnění použijte kousek provázku.
  2. Když budete chtít na vajíčko přitisknout lístky či květiny, na místě vám je pomůže udržet kousek silonky nebo gáza, kterou je ovážete.
  3. Podobně funguje i uvázání nějaké textilie (třeba krajky) kolem vajíčka. Pak už jen stačí vajíčka ponořit do roztoku barvy a po jejím odstranění vynikne její nádherný vzor.
  4. Chcete vajíčkům vdechnout jedinečné barevné odstíny? Pak vyzkoušejte tzv. “ombré” hit. Jde o spojení dvou naprosto odlišných barev - třeba červené a žluté. Ti z vás, kteří chtějí decentnější a elegantnější vzhled, si vajíčka mohou obarvit jednou barvou ve dvou různých odstínech - světle a tmavě zelená. Jde jen o správné načasování. Když necháte vajíčko v barvě namočené jen pár vteřin, získáte tak světlounký odstín dané barvy. Čím déle ho tam necháte ponořené, tím bude jeho barva tmavší, intenzivnější.
  5. I s lepidlem a třpytkami si můžete vyhrát. Pak už záleží jen na vaší fantazii, jestli lepidlem nakreslíte různé ornamenty nebo jím pomažete celé vejce, které pak posypete třpytkami.
  6. Na vajíčko můžete nanášet i roztavený vosk. Budete k tomu potřebovat jen voskovky a špendlík či špejli.
  7. Fantastického efektu dosáhnete i obarvením vajíček a vyškrabováním pomocí ostrého pilníčku. Můžete tak vytvořit jakýkoliv motiv, ale samozřejmě musíte počkat, až zaschne barva.
  8. Můžete je ozdobit i přírodně - kouskem slámy, juty či jinými přírodními materiály.
  9. Po obarvení vajíček je vyleštěte špekem. Poté je můžete začít omotávat měděným drátkem. Výsledek vás jistě překvapí.
  10. Jestli milujete ruční práce, můžete zkusit vajíčka ozdobit pomocí háčkování nebo jednoduchým omotáním barevných bavlnek, ze kterých se kdysi tvořili náramky přátelství.

 

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 2 Nejlepší: 5 Nejhorší: 3

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies