Skryjte ve svém bytě nevzhledné kabely

Už vám do bytu zase přibyla další technika? To znamená jediné - další kabel, který je potřeba zakrýt. Některým nevzhledná změť kabelů nijak nevadí. Ale pro ty, kteří hledají řešení, jak je v bytě uspořádat a hlavně ukrýt, máme několik skvělých tipů.

Skryjte ve svém bytě nevzhledné kabely

 

Nejvíce techniky a tudíž i kabelů se nachází v obývacím pokoji. Jestliže si stavíte dům, měli byste již od začátku myslet na elektrické rozvody. Stačí jen popřemýšlet, kam budete chtít umístit nábytek a další doplňky a dle toho určit počet zásuvek i jejich umístění. Ale pokud se nestěhujete do nového, nemůžete si bohužel žádné podmínky určit. Musíte se tedy přizpůsobit.

 

V případě, že ukrytí kabelů nebudete chtít řešit, tak hrozí, že se vám budou neesteticky vinout podél stěn, na zemi vám budou překážet elektrické rozdvojky a prodlužovačky. Kromě toho nenajdete asi nic tak otravného, co tolik přitahuje špínu. Takže pokud je řádně neschováte, připravte se na namáhavé čištění.

 

Vytvořte z kabelů originální dekoraci

 

Nejjednodušší způsob uspořádání kabelů je udělat z nich dekoraci. Takhle je ale neschováte, ba naopak je přímo vystavíte na odiv. Můžete kabel různě stočit do vlnek a samotný kabel tak ke stěně přichytit zajímavými samolepkami.

 

Spirály a pouzdra

 

Tento způsob je takový “polovičatý”. Na pár kabelů je to ale snadné, rychlé a efektivní. Kabely si jednoduše srovnáte do jedné linie do širokých plastových trubiček (spirál). Jsou pružné a ohebné, ale bohužel, i když je toto řešení lepší než klubko kabelů, pořád nejsou kabely “neviditelné”. Ale můžete si je klidně natřít stejnou barvou, jakou máte vymalovaný pokoj. Tak nebudou působit vyloženě jako “pěst na oko”.

 

Speciální lišty

 

Další možností je ukrýt kabely do speciálních lišt, které navíc vypadají velmi přirozeně. Lišty a sokly totiž hezky navazují na podlahu a dokonce si je můžete polepit kobercem stejného typu, jaký máte v daném pokoji. Přimontovat lišty ke stěně není složité. Nejprve se musí připevnit plastový profil, do kterého se nakonec po ukrytí kabelů přicvakne poslední část - lišta. Buď se tam zacvakne nebo se připevní pomocí šroubků.

 

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 1 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies