Abychom vám mohli poskytovat služby sociálních sítí, používáme na tomto webu soubory cookie. Soubory cookie slouží k osobnímu přizpůsobení obsahu, poskytování reklam na míru. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookie.

Skořicoví šneci

Skořicoví šneci, chutné pečivo, které můžete podávat při různých příležitostech, jako jsou například Velikonoce, Vánoce. Můžete si je upéci také jen tak pro radost jako druh pohoštění pro rodinu i návštěvy.

Skořicoví šneci

Skořicoví šneci - potřebné ingredience k přípravě

  • 40 g droždí
  • 500 g polohrubé mouky
  • 250 ml vlažného mléka
  • 3 lžičky cukru
  • 3 skořicové cukry
  • 100 g lískových jader
  • 60 g rozehřátého másla
  • 2 žloutky
  • 1 celé vejce na potření

Skořicoví šneci - postup přípravy

Nejprve si uděláme z mléka a droždí kvásek. Do mouky přidáme žloutky, rozehřáté máslo, cukr a kvásek. Vše propracujeme v hladké těsto a necháme 30 až 40 minut kynout. Prozatím, dokud těsto kyne si připravíme náplň z nahrubo umletých lískových jader, skořicového cukru a 3 až 4 lžic rozehřátého másla. Po uplynuté době kynutí, těsto lehce propracujeme a rozválíme na 1 centimetr tlustý plát. Potřeme náplní a stočíme jako závin. Z těsta krájíme 3 centimetry silné plátky, které pokládáme na předem máslem vymaštěný plech a necháme kynout dalších dvacet minut. Nakonec skořicové šneky potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme dozlatova v předehřáté troubě.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 1 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2017 eMagazíny.CZ s.r.o.